Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump-adviseur Bannon wacht celstraf na verlies hoger beroep

Trump-adviseur Bannon wacht celstraf na verlies hoger beroep

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft de veroordeling bevestigd van Steve Bannon, een voormalige topadviseur van oud- president Donald Trump. Dat betekent dat een hem eerder opgelegde gevangenisstraf van vier maanden nu kan worden uitgevoerd.

Bannon, een sleutelfiguur in de uiterst rechtse Make America Great Again (MAGA)-beweging, werd in oktober 2022 veroordeeld om minachting van het Congres (parlement). Hij had geweigerd te verschijnen voor een parlementscommissie die de rol van oud-president Trump bij de bestorming van het Capitool onderzocht. Tijdens zijn beroep mocht hij op vrije voeten blijven.

Meer uit Buitenland

Blinken belt met Israëlische ministers over wapenstilstand

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondagavond (plaatselijke tijd) gebeld met de Israëlische ministers Yoav Gallant (Defensie) en Benny Gantz om te praten over het laatste voorstel voor een "volledig staakt-het-vuren" in de Gazastrook in ruil voor de vrijlating van gijzelaars. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

1 uur geleden
Exitpolls: Claudia Sheinbaum nieuwe president van Mexico

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - De 61-jarige Claudia Sheinbaum, die tot vorig jaar burgemeester was van Mexico-Stad, heeft de presidentsverkiezing in Mexico gewonnen. Dat melden Mexicaanse media en regeringspartij Morena op grond van eigen exitpolls. De eerste officiële voorspellingen geven haar 58,8 procent van de stemmen. Klimaatwetenschapper Sheinbaum wordt de eerste vrouwelijke president van Mexico.

2 uur geleden
Bij mesaanval in Mannheim verwonde agent overlijdt na coma

MANNHEIM (ANP/DPA) - De politieagent die vrijdag gewond raakte bij een mesaanval in het Duitse Mannheim is dood. Dat melden het openbaar ministerie van Karlsruhe, het politiebureau van Mannheim en de staatsrecherche. Eerder zondag was hij in een kunstmatige coma gebracht.

12 uur geleden
Trump waarschuwt: celstraf kan breekpunt zijn voor aanhangers

NEW YORK (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft gesuggereerd dat hem naar de gevangenis sturen een "breekpunt" kan zijn voor zijn aanhangers.

13 uur geleden
Noord-Korea stuurt geen ballonnen met afval meer naar Zuid-Korea

PYONGYANG (ANP/RTR/DPA) - Noord-Korea laat voorlopig geen ballonnen met allerlei afval meer naar Zuid-Korea vliegen. Dat meldt het land via het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De afgelopen dagen stuurde Pyongyang bijna duizend ballonnen met afval zoals sigarettenpeuken, plastic en zelfs uitwerpselen naar het zuidelijke buurland.

14 uur geleden
Alle opvangcentra Rafah leeg, meldt VN-organisatie UNRWA

GAZA/TEL AVIV (ANP/DPA) - Alle 36 opvangcentra van de VN-hulporganisatie voor Palestijnen (UNRWA) in de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook zijn nu leeg. Volgens de organisatie waren duizenden families gedwongen te vluchten door de operaties van de Israëlische strijdkrachten.

17 uur geleden
Bondskanselier Scholz naar overstromingsgebied Zuid-Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaat maandag naar het overstromingsgebied in Zuid-Duitsland. Volgens de krant Bild wil hij met eigen ogen zien wat de situatie in het gebied is.

17 uur geleden