Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Truckersstaking zit Heineken en Danone dwars in Spanje

Truckersstaking zit Heineken en Danone dwars in Spanje

MADRID (ANP/BLOOMBERG) - Als de Spaanse truckersstaking vanwege de hoge brandstofprijzen aanhoudt, kan Heineken de distributie van zijn bier stopzetten. Daarvoor waarschuwde de bierbrouwer die ook moeite heeft om zijn grondstoffen geleverd te krijgen. Ook het Franse voedingsmiddelenconcern Danone zegt zijn productie in Spanje stil te moeten leggen door de stakingen. Spaanse truckers voeren al sinds vorige week actie vanwege de opgelopen brandstofprijzen en blokkeren wegen en distributiecentra.

Heineken waarschuwt dat het door de"gewelddadige protesten" zijn bieren van onder meer het in Spanje populaire merk Cruzcampo niet meer kan afleveren bij caf├ęs en restaurants. Ook lopen leveringen van granen gevaar.

Danone zal zijn productie in Spanje binnen 24 uur tijdelijk moeten stilleggen als de stakingen van de vrachtwagenchauffeurs in het land nog langer zullen aanhouden. Door een gebrek aan toevoer van grondstoffen dreigt Danone, dat eigenaar is van merken als Actimel, Activia, Alpro en Evian, de productie van zijn vier Spaanse zuivelfabrieken te moeten onderbreken. Ook drie fabrieken voor de productie van mineraalwater dreigen te worden getroffen.

Eerder deze week waarschuwde het Spaanse kledingconcern Inditex, het moederbedrijf van Zara, al voor vertragingen van bestellingen door de staking. Ook het Duitse autoconcern Volkswagen heeft zijn fabriek in Pamplona een dag stilgelegd omdat bepaalde onderdelen niet geleverd konden worden door het protest. Andere bedrijven in de industrie en de bouwsector kampen met soortgelijke problemen.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

6 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

8 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

10 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

12 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

12 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

12 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

22 uur geleden