Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Truckchauffeur verdacht van veroorzaken dodelijk ongeluk A28

Truckchauffeur verdacht van veroorzaken dodelijk ongeluk A28

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland verdenkt een vrachtwagenchauffeur van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk bij een snelwegblokkade afgelopen vrijdag. Op die dag zette de chauffeur uit Mill zijn vrachtwagen om 15.00 uur stil op de A28 bij Beilen. Daarachter ontstond een file en was er een botsing tussen een bestelbus en een motorrijder. De 56-jarige motorrijder uit Amersfoort kwam daarbij om het leven.

Het OM verdenkt de 55-jarige chauffeur van de bestelbus zonder vaste woon- of verblijfplaats eveneens van het veroorzaken van een verkeersongeval. De beide verdachten zijn in het weekend verhoord en vrijgelaten. Hun rijbewijzen zijn ingenomen.

Boerenactiegroep Agractie riep Nederlanders op zich solidair te tonen met de boeren door vrijdag 15 juli om 15.00 uur voor 15 minuten het werk stil te leggen. Op allerlei plekken in het land werd op bijvoorbeeld snelwegen het verkeer stilgelegd. Bekend was al dat op een andere plek op de A28, ter hoogte van Elspeet, deze actie was uitgevoerd, en ook op de A1 en A50.

Onduidelijk

Onduidelijk was echter nog of het fatale ongeluk bij Beilen was veroorzaakt door de solidariteitsactie, waarbij voertuigen zoals vrachtwagens en trekkers, langzaam gingen rijden of stilstonden. De ANWB liet die vrijdagmiddag weten geen boerenactie te hebben gezien bij het Drentse Beilen. De actie om Nederland "een kwartier plat te leggen" was een nieuwe in een reeks om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Het onderzoek naar het fatale incident loopt nog. Hoofdofficier van het OM Noord-Nederland zegt dat "het stilzetten van voertuigen op doorgaande wegen kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Dat blijkt wel uit het tragische ongeval van afgelopen vrijdag", aldus Diederik Greive. Het OM onthoudt zich echter nog van conclusies, omdat "het hoe en waarom van het incident moet blijken" uit het onderzoek.

Meer uit Binnenland

Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

2 uur geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

3 uur geleden
Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

7 uur geleden
7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

BORGER (ANP) - Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

7 uur geleden
Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

9 uur geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

9 uur geleden
Scenario's moeten sluiting universiteiten om protesten voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf heeft scenario's klaarliggen om te voorkomen dat universiteiten moeten sluiten als pro-Palestijnse protesten weer uit de hand lopen. De woordvoerder van de demissionair bewindsman bevestigt dat na berichtgeving van het AD en Het Parool. De universiteiten en de politie zijn ook betrokken.

12 uur geleden