Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trotse Hato is jongste aanvoerder ooit bij Ajax

Trotse Hato is jongste aanvoerder ooit bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jorrel Hato was een trotse verdediger na de zege van Ajax op AEK Athene in de Europa League (3-1). "Het was een super mooi Europees avondje", zei hij. "Ook door de fans die echt achter ons stonden. Ik heb denk ik vrij goed verdedigd en ook het tweede doelpunt van Kenneth Taylor voorbereid. Dat vind ik nog belangrijker dan de aanvoerdersband die ik mocht dragen."

De 17-jarige Hato verbeterde een clubrecord. Nog nooit eerder begon Ajax met een 17-jarige aanvoerder aan een officiële wedstrijd. Matthijs de Ligt was in in april 2018 ruim 19 jaar oud. Hato droeg de aanvoerdersband tegen AEK Athene omdat Steven Bergwijn geblesseerd was en Steven Berghuis een schorsing moest uitzitten. Hij was eerder dit seizoen al even aanvoerder tijdens de tweede helft van het uitduel met Almere City. "Maar dat was min of meer per ongeluk", zei hij.

Het gaat hard met Hato, die dit seizoen ook al voor het Nederlands elftal mocht debuteren. "Ik probeer gewoon mijn best te doen", zei hij. "Maar ik ben ook niet zo snel tevreden. Ik vond bijvoorbeeld dat ik in de tweede helft van dit duel met AEK Athene te veel balverlies leed. Dat moet beter. Als ploeg vallen we soms ook te ver terug. dat zag je in de tweede helft. Maar we hadden ook met 6-1 kunnen winnen", doelde hij op drie gemiste kansen van Chuba Akpom.

Hato staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Ajax, dat er veel aan gelegen is om de verdediger langer te binden. "Ik heb daar geen nieuws over", zei Hato over de onderhandelingen over een nieuw contract. "Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer."

Trainer John van 't Schip bevestigde dat niet Josip Sutalo maar Hato voorlopig zijn derde aanvoerder is. "Hij spreekt Nederlands en Engels en weet hoe het bij Ajax werkt. Daarom was hij nu aanvoerder."

Meer uit Voetbal

Vitesse mag aandelen Russische eigenaar overdragen aan stichting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om het voortbestaan van de club. De Gelderse vereniging kan de banden met de omstreden eigenaar Valeri Oyf eindelijk verbreken. Vitesse heeft van de licentiecommissie van de KNVB toestemming gekregen alle aandelen van de Rus over te dragen aan de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd.

11 minuten geleden
FC Twente wil in laatste speelronde derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente wil zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle de kroon op een mooi seizoen zetten. De club wil met een zege de derde eindklassering van de Eredivisie veiligstellen en mag dan aan de voorronden van de nieuwe editie van de Champions League deelnemen.

24 minuten geleden
Spaanse media: Laporta wil Barça-trainer Xavi alsnog ontslaan

BARCELONA (ANP) - Trainer Xavi moet alsnog weg bij Barcelona. Dat melden meerdere Spaanse media vrijdag, weken nadat de coach had bekendgemaakt toch te willen blijven. Hij zou een conflict hebben met voorzitter Joan Laporta.

1 uur geleden
Geen Camping van Oranje op EK in Leipzig na onvoldoende animo

LEIPZIG (ANP) - Supporters van het Nederlands elftal kunnen rond het tweede groepsduel van het EK met Frankrijk niet terecht op de Camping van Oranje in Leipzig. De organisatie heeft onvoldoende aanmeldingen binnen gekregen en besloten het evenement te annuleren. Fans van Oranje kunnen wel terecht op Camping Oranje in Hamburg en Berlijn, waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen Polen en Oostenrijk speelt.

1 uur geleden
Coach Klopp maakt zich op voor emotioneel afscheid bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp maakt zich op voor een emotioneel afscheid bij FC Liverpool. De 56-jarige Duitser neemt zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers na negen jaar afscheid van de huidige nummer 3 van de Premier League. "Het is zeldzaam dat je in de voetballerij zo'n mooie band kunt opbouwen met een club en een stad", zei hij op een persconferentie.

1 uur geleden
Trainer Funkel vertrekt bij Duitse bekerfinalist Kaiserslautern

KAISERSLAUTERN (ANP/DPA) - De verrassende Duitse bekerfinalist 1. FC Kaiserslautern neemt na het seizoen afscheid van trainer Friedhelm Funkel. Het aflopende contract van de 70-jarige coach werd in goed overleg niet verlengd, meldde de club uit de tweede Bundesliga.

1 uur geleden
Voetbalster Van de Sanden vertrekt bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Voetbalster Shanice van de Sanden vertrekt na twee jaar bij Liverpool. De 31-jarige aanvalster laat dat weten op Instagram. Ze vertelt niets over haar toekomstplannen.

2 uur geleden