Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trots en teleurstelling bij turnster Wevers na meerkampfinale

Trots en teleurstelling bij turnster Wevers na meerkampfinale

TOKIO (ANP) - Ze voelde trots maar ook teleurstelling. Lieke Wevers turnde donderdag, net als vijf jaar geleden in Rio, de olympische meerkampfinale. De laatste plaats na een moeizame rondgang deed zeer. "Met het bereiken van de finale heb ik mijn doel gehaald, maar ik kon niet meer het beste van mezelf brengen."

Wevers kwam als eerste reserve alsnog in aanmerking voor een finaleplaats nadat de Canadese Ellie Black zich geblesseerd had afgemeld. "Ik was blij met die kans, maar ik voelde de vermoeidheid de afgelopen dagen. Ik heb alles gegeven om goed te zijn vandaag. Dat is niet gelukt."

Ze was zo ontevreden over haar optreden op sprong dat ze zelfs overwoog ermee te stoppen. Ze zocht de kleedkamer op, begeleid door zus Sanne. "Als ik haar niet had gehad was het kwartje misschien de andere kant opgevallen. Met een ander pakje aan ben ik weer teruggegaan."

De emoties sloegen natuurlijk niet alleen op de wedstrijd. De familie Wevers stond het afgelopen jaar veel in de publiciteit nadat er beschuldigingen waren geuit door oud-turnsters over intimiderende trainingsmethodes van coaches. Ook vader Vincent Wevers werd beschuldigd, een onderzoek loopt nog en het kostte hem een plek in de olympische begeleidingsstaf. "Ik wil daar nu niet op ingaan, maar ik merk wel dat het zwaar is geweest. De druk van de media, alles er omheen. Het heeft een enorme impact gehad. Ik heb ook hard getraind om het van me af te zetten. Daarom sta ik hier in de finale. Tussen de beste turnsters van de wereld, waar ik bij hoor."

Meer uit Sport

Zware opgave voor volleyballers bij kwalificatietoernooi Spelen

XI'AN (ANP) - De Nederlandse volleyballers staan voor de zware opgave om tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in China een ticket voor Parijs te veroveren. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza begint zaterdag met een wedstrijd tegen Canada.

1 uur geleden
Schaatser Roest mist plan voor teampursuit en kiest voor zichzelf

RIJSSEN (ANP) - Schaatser Patrick Roest kiest het komende schaatsseizoen voor zijn individuele afstanden, de 5 en de 10 kilometer en in ieder geval niet voor de teampursuit. De schaatser van Reggeborgh bedankte vorige maand voor de achtervolgingsploeg, omdat hij het niet eens is met de huidige visie en trainingsopzet. "Dit is het beste voor mezelf en voor mijn 5 en 10 kilometer", zei de 27-jarige schaatser bij de teampresentatie in Rijssen.

10 uur geleden
Voor Deurloo voelt het bij WK turnen weer als vanouds

ANTWERPEN (ANP) - Turner Bart Deurloo is blij dat hij bij de WK in Antwerpen weer terugkeert op het internationale podium. "Het voelt weer als vanouds", zei Deurloo woensdagavond na de podiumtraining in het Antwerpse Sportpaleis.

11 uur geleden
Schaatsers Roest en Bosker tot en met 2026 bij Reggeborgh

RIJSSEN (ANP) - Schaatsers Patrick Roest en Marcel Bosker hebben hun contract bij team Reggeborgh met twee jaar verlengd tot en met 2026. De twee allrounders, die sinds vorig seizoen bij de ploeg schaatsen, meldden dat tijdens de teampresentatie in Rijssen.

12 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp onderuit in eerste ronde Astana

ASTANA (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de eerste ronde van het tennistoernooi van Astana gestrand. De 27-jarige Nederlander ging met 6-4 6-3 onderuit tegen de Rus Alexander Sjevtsjenko, die met een wildcard was toegelaten.

16 uur geleden
MotoGP telt in 2024 recordaantal van 22 grands prix

MADRID (ANP) - Het wereldkampioenschap in de MotoGP telt in 2024 een recordaantal van 22 grands prix. De Grote Prijs van Kazachstan op 16 juni is nieuw op de kalender van de grote motoren. Het gloednieuwe circuit in Sokol moet nog wel worden goedgekeurd. In 2024 viert de koningsklasse van de motorsport ook zijn 75-jarige bestaan.

17 uur geleden
Polen aast op Olympische Spelen van 2036

ZAKOPANE (ANP) - Polen wil de Olympische Spelen van 2036 organiseren. Dat liet de Poolse president Andrzej Duda woensdag weten.

19 uur geleden