Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tropenroosters bij gemeenten voor vuilnisophalers en groenwerkers

Tropenroosters bij gemeenten voor vuilnisophalers en groenwerkers

UTRECHT (ANP) - Gemeenten nemen maatregelen tegen de hitte voor medewerkers die in de buitenlucht werken. Het gaat onder meer om vuilnisophalers en mensen die het groen bijhouden en in de milieustraten werken. Zo worden de roosters aangepast naar vroegere werktijden en zorgen gemeenten voor extra beschutting op werkplekken. Ook de rest van de week worden nog zomerse temperaturen verwacht in het land.

In Echt-Susteren (Limburg) meldt de gemeente dat het afvalbedrijf RWM waarmee de gemeente samenwerkt vanaf dinsdag "overgaat op het zomerprogramma". Inwoners moeten hun afval voor 06.00 uur aan de straat zetten. "Afval ophalen is zwaar werk. Wanneer de medewerkers van RWM het afval een uur eerder kunnen ophalen (dus om 06.00 uur in plaats van 07.00 uur 's ochtends), zijn ze (bijna) klaar voordat de warmste tijd van de dag begint", legt de gemeente uit.

De gemeente Utrecht roept inwoners op om deze week het vuilnis voor 07.00 uur op straat te zetten, zodat het eerder opgehaald kan worden en de medewerkers de hitte voor zijn. "De zomer is aan", aldus de gemeente op Twitter. De gemeente Vlissingen (Zeeland) waarschuwde inwoners ook al voor andere ophaaltijden vanwege de aanhoudende hitte. "Is uw container aan het eind van de middag nog niet leeggemaakt? Laat deze dan nog even staan. Mogelijk wordt uw container alsnog 's avonds geleegd. Onze collega's werken dan in ploegen", meldt de gemeente.

Onverantwoord

De gemeente Maastricht stelt vanaf woensdag een zogeheten tropenrooster in. Medewerkers werken dan tussen 06.00 uur en 13.30 uur, in plaats van op reguliere werktijden, zegt een woordvoerder. "We vinden het nu onverantwoord worden om medewerkers zo lang in de hitte te laten werken. Mensen die op de vuilniswagen zitten en bij het groenonderhoud werken, krijgen zonnebrand en water mee. Ze krijgen het advies zoveel mogelijk in de schaduw te werken en water te drinken." Medewerkers van milieustraten krijgen in Maastricht extra parasols en water. De openingstijden van de milieustraten blijven hetzelfde, "om de dienstverlening richting inwoners optimaal te houden".

De gemeente Bernheze meldde al op Twitter dat de kermis in het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther deze week vanwege het warme weer niet om 12.00 uur maar om 14.00 uur begint. "Zorg goed voor jezelf tijdens deze warme dagen", aldus de gemeente.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

5 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

5 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

6 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

12 uur geleden
Schneiders blijft betrokken bij verandering politie-eenheden

DEN HAAG (ANP) - Oud-burgemeester Bernt Schneiders blijft toezien op de omvorming van de Landelijke Eenheid van de politie in twee eenheden. Onder zijn leiding heeft een commissie de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de problemen op de werkvloer en allerlei voorstellen gedaan om de werkcultuur en het leiderschap binnen dit cruciale onderdeel van de politieorganisatie te verbeteren. De commissie stopt, maar Schneiders blijft adviseren over de voortgang van de wijzigingen, schrijft justitieminister David van Weel in een Kamerbrief.

12 uur geleden