Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Triatlonbond reageert voorlopig niet op nieuwe aantijgingen

Triatlonbond reageert voorlopig niet op nieuwe aantijgingen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse triatlonbond NTB gaat voorlopig niet in op nieuwe beschuldigingen, geuit op het webplatform 3athlon.nl. Na eerdere meldingen over een te hoge prestatiedruk die bij triatleten leidde tot depressies, eetstoornissen, chronische pijn in het lichaam en zelfmoordneigingen, zoals ook dagblad Trouw afgelopen week berichtte, volgen er nu nieuwe verwijten aan het adres van technisch directeur Adrie Berk.

Volgens 3athlon.nl zou Berk een aantal atleten "min of meer hebben gedwongen" een deel van hun stipendium, een toelage van NOC*NSF voor A-sporters, af te staan aan de bond. De website beroept zich op verklaringen van niet nader genoemde atleten. Het zou gaan om bedragen van 750 euro per maand. Berk zou atleten hebben gewaarschuwd dat zij hun A-status zouden verliezen als ze niet zouden betalen. Dat gebeurde bij triatleten die niet op basis van door NOC*NSF geformuleerde voorwaarden, maar door een voordracht van de NTB voor een stipendium in aanmerking komen.

Na de eerdere onthullingen verklaarde de NTB bij monde van algemeen directeur Rembert Groenman "ontzet" te zijn. De bond zegt in afwachting te zijn van een onderzoek dat na signalen van huidige atleten is uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. Groenman wilde daarom ook niet ingaan op de nieuwe aantijgingen. "We bespreken intern en in overleg met NOC*NSF de berichtgeving rond de statussen zorgvuldig en komen daar binnenkort op terug", aldus de directeur zondag.

Meer uit Sport

De Jong keert terug in top 150 na Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong keert na Roland Garros terug in de top 150 van de wereldranglijst. Na zijn vier zeges in Parijs, inclusief het kwalificatietoernooi, stijgt hij zo'n dertig plaatsen. Op de live ranking van de ATP staat hij op de 146e positie. Hij begon het toernooi als de nummer 176.

45 minuten geleden
De Jong verliest in Parijs na ruim 3 uur in vier sets van Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tennisser Jesper de Jong heeft op Roland Garros Carlos Alcaraz een set afgesnoept. De debutant uit Noord-Holland moest in de tweede ronde wel met 6-3 6-4 2-6 6-2 zijn meerdere erkennen in de nummer 3 van de wereld. De partij werd gespeeld op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan in Parijs. Het dak was de hele wedstrijd dicht vanwege het slechte weer.

45 minuten geleden
UCI schorst Colombiaans wielrenner López voor vier jaar om doping

AIGLE (ANP) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft Miguel Ángel López voor vier jaar geschorst voor een overtreding van de antidopingregels. De 30-jarige Colombiaan is gestraft voor het bezit en gebruik van het verboden hormoonmiddel Menotropine ten tijde van de Giro d'Italia van 2022. De schorsing is ingegaan op 25 juli 2023 en duurt tot 24 juli 2027.

1 uur geleden
Volleybalsters onderuit tegen gastland China in Nations League

MACAU (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn het tweede speelblok van de Nations League begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski verloor in vier sets van gastland China. De setstanden waren 25-21 23-25 23-25 21-25.

2 uur geleden
Evenepoel maakt twee maanden na zware val rentree in peloton

BRUSSEL (ANP) - De Belg Remco Evenepoel maakt komende week in het Critérium du Dauphiné zijn rentree in het wielerpeloton. De renner van Soudal - Quick-Step liep begin vorige maand sleutelbeen- en schouderbladbreuken op bij een massale valpartij in de Ronde van Baskenland. De oud-wereldkampioen gebruikt de Franse rittenkoers vooral om ritme op te doen richting de Tour de France en gaat niet voor een goed klassement.

4 uur geleden
Bokser Fury gaat in december voor revanche op wereldkampioen Oesik

RIYAD (ANP) - Boksers Tyson Fury en Oleksandr Oesik nemen het op 21 december weer tegen elkaar op in een herhaling van hun confrontatie van eerder deze maand. Toen trok de Oekraïner Oesik ook de laatste wereldtitel in het zwaargewicht naar zich toe. Het gevecht is wederom in het Saudische Riyad, zo maakte organisator Turki Alalshikh bekend via X.

4 uur geleden
Uitgesloten bond IBA geeft boksers bonus bij olympisch succes

LAUSANNE (ANP) - Ook boksers kunnen deze zomer rekenen op een extra financiële bonus bij olympisch succes. Na atletiekfederatie World Athletics gaat ook de internationale boksbond IBA over tot deze stap, terwijl de IBA van het Internationaal Olympisch Comité niet het olympisch bokstoernooi mag organiseren om langdurige zorgen over bestuurskwesties. Toch ziet de IBA kans om de bonussen uit te keren.

5 uur geleden