Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Triathlonbond kondigt vervolgonderzoek misstanden aan

Triathlonbond kondigt vervolgonderzoek misstanden aan

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) kondigt een vervolgonderzoek aan naar de sociale veiligheid op het nationaal trainingscentrum (NTC) in Sittard in het verleden. Aanleiding zijn de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar huidige misstanden binnen het NTC.

Het tweede onderzoek richt zich op de verhalen die oud-triatleten onlangs naar buiten brachten en waarin zijn spraken van psychische en fysieke mishandeling op het NTC. De oud-sporters vertelden dat de prestatiedruk ontzettend hoog was, met een sterke dwang om af te vallen. Triatleten hadden te maken met depressies, eetstoornissen, chronische pijn en zelfmoordneigingen.

De bond liet eerder dit jaar, op aandringen van een aantal topatleten en het Centrum Veilige Sport Nederland, al een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de huidige sociale veiligheid binnen het NTC. Dat rapport is nu binnen, maar de inhoud maakt de bond nog niet bekend, meldt algemeen directeur Rembert Groenman.

Sociale veiligheid

"Het is van belang dat we dit proces met de grootste zorgvuldigheid doorlopen", zegt hij. "Ten eerste gaan we de direct betrokkenen van het onderzoek informeren. We doen dit bewust nadat alle atleten en coaches terug zijn uit Portugal en Abu Dhabi. Direct daarna informeren we ook de Triathlonraad. Aansluitend brengen we onze vervolgstappen breder naar buiten."

Een van die vervolgstappen is een onafhankelijk onderzoek naar mogelijke misstanden op het NTC in het verleden. "We weten nu hoe de huidige triatleten de situatie op het nationale trainingscentrum ervaren, maar de recente en zeer zorgwekkende signalen van oud-triatleten maakt een onderzoek naar de sociale veiligheid in het verleden noodzakelijk", aldus Groenman.

Meer uit Sport

Handbalster Polman: bijzonder dat ik na al die shit in Parijs sta

PARIJS (ANP) - Estavana Polman kreeg de complimenten van bondscoach Per Johansson na de toch wat moeizame zege van de Nederlandse handbalsters op Angola (34-31) bij de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in de Arena Paris Sud een van de uitblinkers met acht doelpunten. "Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd", zei de 31-jarige opbouwspeelster. "Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel."

49 minuten geleden
Haase als reserve toegelaten tot enkelspeltoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Tennisser Robin Haase mag als reserve meedoen aan het enkelspeltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. De 37-jarige Haase is momenteel de nummer 1196 van de wereld in het enkelspel.

50 minuten geleden
Boogschutsters ten onder aan spanning bij 'heksenketel' op Spelen

PARIJS (ANP) - Zenuwen zaten de Nederlandse handboogschutsters dwars in hun kwalificatie voor de olympische knock-outfase in Parijs. Quinty Roeffen (18) en Laura van der Winkel (22) kwamen bij hun debuut op de Spelen niet verder dan de 55e en 59e plaats van de 64, maar ook nummer 35 Gaby Schloesser gaf aan veel last te hebben gehad van de spanning. Het resultaat was de laatste plek in de kwalificatie voor de teamwedstrijd.

1 uur geleden
Griekspoor opent tegen Norrie, daarna wacht mogelijk Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor staat in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi tegenover Cameron Norrie. Als de beste Nederlander van dit moment van de Brit wint, treft hij in de tweede ronde Wimbledonwinnaar Carlos Alcaraz uit Spanje of Hady Habib uit Libanon. Dat is door loting bepaald.

2 uur geleden
Handbalsters openen olympisch toernooi met zege op Angola: 34-31

PARIJS (ANP) - De handbalsters zijn het olympisch toernooi in Parijs begonnen met een zege op Angola. De ploeg van bondscoach Per Johansson won een doelpuntrijke wedstrijd met 34-31. Angela Malestein en Estavana Polman waren de topschutters bij Nederland met ieder acht doelpunten. Dione Housheer scoorde zeven keer.

2 uur geleden
Nadal en Djokovic kunnen elkaar al in tweede ronde treffen

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal en Novak Djokovic kunnen elkaar bij de Olympische Spelen al snel treffen. Als beide tennissers hun eerste partij winnen, staan de twee veelvoudig grandslamwinnaars al in de tweede ronde van het enkelspel tegenover elkaar, maakte de loting duidelijk.

2 uur geleden
Handboogschutsters openen Spelen met laatste plek in kwalificatie

PARIJS (ANP) - Handboogschutsters Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen hebben de Olympische Spelen van Parijs voor Nederland op gang geschoten. Een dag voor de openingsceremonie kwam het drietal op de bijbaan op de Esplanade des Invalides niet verder dan de twaalfde en laatste plaats in de kwalificatie, waardoor zij zondag in de knock-outfase tegen het als vijfde geplaatste Frankrijk moeten. De beste vier stromen later in.

3 uur geleden