Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijdt zondag een beperkt aantal treinen. De situatie op de wegen is in die regio ook verbeterd ten opzichte van zaterdag.

München en omgeving werden zaterdag hard getroffen door de gevolgen van de winterse omstandigheden. De Duitse weerdienst, die de weerwaarschuwingen nu heeft afgeschaald, verwacht zondag mildere weersomstandigheden met aanhoudende vorst en lichte sneeuwbuien.

De grote verstoringen op het spoor in het zuiden van Duitsland houden sowieso tot en met maandag aan, meldt spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn. Omgevallen bomen liggen op het spoor en er zijn bovenleidingen kapot. Ook zijn er treinen bedekt onder een dikke laag sneeuw. Het advies is om reizen van en naar München uit te stellen. Daar kwam het openbaar vervoer zaterdag praktisch stil te liggen. Het lokale openbaar vervoer is zondag ook weer deels opgestart.

Oproep thuis te blijven

Het autoverkeer in het zuiden van de deelstaat Beieren, waar München de hoofdstad van is, is volgens de lokale politie weer zoals normaal. Wel vinden er nog kleine ongevallen plaats. De politie daar riep mensen zaterdag op thuis te blijven. Het vliegveld van München ging zaterdag dicht, maar is sinds zondagochtend weer open. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen en annuleringen. De meeste vluchten van zondag gaan niet door.

Ook delen van Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië hebben dit weekend te maken met veel sneeuw. Ook daar veroorzaakt het weer problemen, maar lijkt de situatie zondag net als in Duitsland te zijn verbeterd.

Meer uit Buitenland

Ruim zeventig wapens in beslag genomen uit huis Alain Delon

PARIJS (ANP) - De politie heeft bij een huiszoeking in de woning van Alain Delon tientallen wapens in beslag genomen. In het appartement van de filmster in de Franse plaats Douchy-Montcorbon werden 72 vuurwapens en 3000 patronen aangetroffen. De Franse filmster heeft "geen enkele toestemming om een vuurwapen te bezitten", liet de politie weten aan persbureau Belga.

1 uur geleden
EU-regels aangenomen tegen juridisch afdreigen van actievoerders

STRAATSBURG (ANP) - Journalisten, activisten en academici worden met een nieuwe EU-wet beter beschermd tegen onterechte rechtszaken die zijn bedoeld om hen de mond te snoeren. Het Europees Parlement heeft met overgrote meerderheid ingestemd met de wetgeving.

1 uur geleden
Zelensky in Saudi-Arabië om te praten over uitruil gevangenen

RIYAD (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is dinsdag aangekomen in Saudi-Arabië. Hij is in het land om onder meer gesprekken te voeren over de uitruil van krijgsgevangenen tussen Oekraïne en Rusland.

2 uur geleden
Rusland claimt verwoesting Abrams-tank uit VS

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft op het slagveld in Oekraïne een Amerikaanse Abrams-tank vernietigd, meldt het ministerie van Defensie in Moskou. Het zou de eerste keer zijn dat een dergelijke tank is verwoest in de oorlog.

3 uur geleden
Europarlement omarmt Europese natuurherstelwet

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft de natuurherstelwet van voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans goedgekeurd.

4 uur geleden
NAVO zegt niet van plan te zijn troepen naar Oekraïne te sturen

BRUSSEL (ANP) - De NAVO heeft geen plannen om troepen naar Oekraïne te sturen, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. De NAVO-chef reageert op uitlatingen van de Franse president Emmanuel Macron, die opperde dat het daarvan zou kunnen komen.

4 uur geleden
Ook Europarlement keurt miljardenbudget voor Oekraïne goed

STRAATSBURG (ANP) - Het Europarlement heeft zijn goedkeuring gegeven aan 50 miljard euro steun aan Oekraïne en aan andere aanpassingen van de EU-meerjarenbegroting die nog loopt tot 2027. Aanpassing van het budget is traditioneel onderwerp van veel discussie tussen de EU-landen onderling en in het Europarlement.

5 uur geleden