Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Treinverkeer Groot-Brittannië weer ernstig ontregeld door staking

Treinverkeer Groot-Brittannië weer ernstig ontregeld door staking

LONDEN (ANP/AFP) - Treinreizigers in Groot-Brittannië kregen zaterdag opnieuw te maken met ernstige verstoringen. Door stakingen van spoorwegpersoneel rijdt slechts een op de vijf treinen volgens dienstregeling.

Mensen worden gevraagd om alleen met de trein te reizen als het absoluut noodzakelijk is. Zo'n 40.000 leden van de vakbond RMT legden het werk neer bij de Britse spoorwegbeheerder Network Rail. Zij eisen hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden. Hun salarissen zijn al drie jaar bevroren.

De spoorsector nam de afgelopen maanden het voortouw in een golf van vakbondsacties in Groot-Brittannië. De stakingen komen op het moment dat arbeiders te maken krijgen met een enorme stijging van de energieprijzen, stijgende rentetarieven en hoge kosten van voedingsmiddelen.

Vorige week zaterdag reden er door een staking op het Britse spoor ook al bijna geen treinen. In sommige delen van het land was helemaal geen treinverkeer. De spoorwegmedewerkers staakten ook al in juni, juli en augustus.

De regering van premier Liz Truss bezwoer afgelopen woensdag om "militante vakbonden" aan te pakken. Deze bonden zijn volgens haar onderdeel van een "anti-groeicoalitie" die het land tegenhoudt.

Meer uit Financieel

Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

2 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

3 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

7 uur geleden
'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

WASHINGTON (ANP) - Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van "grootschalige fraude". Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC hielden accountant Benjamin Borgers en zijn firma zich bij audits bij tal van beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

7 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na meevallende iPhone-verkopen

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York, die aanzienlijk hoger openden. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer omzet en winst dan verwacht.

9 uur geleden
Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden. Veel beveiligers werden toen het slachtoffer van het "gevecht om een nieuw contract", zegt CNV-onderhandelaar Erik Maas.

9 uur geleden
Tesla klaagt Indiase Tesla Power aan om schenden handelsmerk

NEW DELHI (ANP/RTR) - Tesla heeft een Indiase fabrikant van accu's voor voertuigen aangeklaagd. Volgens de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's schendt het bedrijf met de naam Tesla Power handelsmerkrechten om zo zijn producten te verkopen. Tesla eist een schadevergoeding en wil dat de rechter in New Delhi het bedrijf verplicht een andere naam te gebruiken.

10 uur geleden