Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Treinverkeer bij Hooghalen waarschijnlijk maandagmorgen hervat

Treinverkeer bij Hooghalen waarschijnlijk maandagmorgen hervat

HOOGHALEN (ANP) - Spoorbeheerder ProRail verwacht dat het spoor tussen Hoogeveen en Assen maandagochtend om 6 uur weer is gerepareerd en dat er dan weer treinen kunnen rijden.

Het spoor en de bovenleiding liepen vrijdag schade op door een ernstig ongeval ter hoogte van Hooghalen (Drenthe). Een passagierstrein botste op een aanhanger van een tractor die net over een onbewaakte spoorwegovergang reed. De machinist kwam om het leven, de bestuurder van de trekker bleef ongedeerd. Twee passagiers raakten gewond.

De aannemer werkt met veel mankracht en speciale machines aan reparatie van drie portalen, 560 dwarsliggers en 300 meter spoorstaaf. De beschadigde trein is zaterdag weer op het spoor gezet en wordt in de loop van de dag naar Amersfoort gesleept.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politie en OM zien geen georganiseerd verband bij zendmastbranden

DEN HAAG (ANP) - Politie en justitie hebben geen verband kunnen vinden tussen de vele zendmastbranden van de afgelopen weken. Ook is er geen georganiseerd crimineel verband tussen de verdachten aangetroffen, meldt het Openbaar Ministerie na uitgebreid onderzoek van de landelijke recherche van de politie.

7 minuten geleden
Grote opkomst in Rotterdam voor betoging tegen racisme

ROTTERDAM (ANP) - Vele honderden mensen verzamelen zich woensdagmiddag in Rotterdam voor een demonstratie tegen politiegeweld tegen zwarte mensen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb had dinsdagavond besloten dat de demonstranten op het voetgangersgedeelte van de Erasmusbrug en het Wilhelminaplein zouden mogen betogen.

26 minuten geleden
Ombudsman: kabinet moet ruimhartig zijn in toeslagencompensatie

DEN HAAG (ANP) - Ouders die gedupeerd zijn in de affaire met de kinderopvangtoeslag moeten ruimhartig worden gecompenseerd, heeft de Nationale ombudsman woensdag in de Tweede Kamer gezegd. Het kabinet moet daarnaast getroffen ouders zoveel mogelijk helpen en er alles aan doen om procedures voorkomen.

1 uur geleden
België heropent grenzen vanaf 15 juni

BRUSSEL (ANP) - België stelt zijn grenzen vanaf 15 juni weer open voor inwoners van Schengenlanden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekendgemaakt na afloop van beraad van de Nationale Veiligheidsraad.

1 uur geleden
Basisscholen op 8 juni weer helemaal open

DEN HAAG (ANP) - De basisscholen gaan vanaf 8 juni weer helemaal open. Dat heeft het kabinet besloten, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Het kabinet mikte al op die datum, maar hield nog een slag om de arm voor het geval het coronavirus opnieuw de kop zou opsteken.

1 uur geleden
Haagse basisschool dicht, twee leraren hebben corona

DEN HAAG (ANP) - Een openbare basisschool in Den Haag blijft de komende tijd dicht. Twee leraren hebben het coronavirus en zeven leerlingen hebben klachten die daarop wijzen. Dat heeft de overkoepelende organisatie voor het openbare basisonderwijs in Den Haag, De Haagse Scholen, laten weten.

2 uur geleden
Virtuele EU-top op 19 juni moet 'echte’ top voorbereiden

BRUSSEL (ANP) - De top van Europese regeringsleiders op 19 juni over de EU-meerjarenbegroting en het herstelfonds dat de economie moet aanjagen wordt per video afgehandeld. De virtuele vergadering dient als "grondige voorbereiding" voor een volgende top waarvoor de leiders zo mogelijk in persoon naar Brussel afreizen. Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, heeft dat bekendgemaakt via zijn woordvoerder.

2 uur geleden