Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Treinpersoneel streekvervoer staakt voor tweede dag op rij

Treinpersoneel streekvervoer staakt voor tweede dag op rij

ZWOLLE (ANP) - Het treinpersoneel dat werkzaam is in het streekvervoer legt vrijdag het werk neer voor betere arbeidsvoorwaarden. Donderdag werd ook al gestaakt op trajecten in Achterhoek Rivierenland, Twente en Limburg. Vrijdag is het onder meer de beurt aan werknemers op de Vechtdallijn tussen Emmen en Zwolle.

Ook mensen die werken op de MerwedeLingelijn in de regio Dordrecht staken vrijdag. De stakingsoproep is afkomstig van vakbond VVMC en heeft betrekking op de cao Multimodaal, die geldt voor ongeveer 1300 medewerkers. Onder die cao vallen bedrijven als Arriva en Keolis die meerdere vervoersvormen aanbieden, zoals bus- en treinvervoer.

De stakingen komen bovenop de landelijke stakingsdagen door FNV en CNV, al zijn die voor een andere cao, de cao Streekvervoer. Die geldt voor zo’n 13.000 medewerkers, voornamelijk buschauffeurs. Zij staakten deze week op dinsdag en donderdag, de komende vijf weken volgen nog meer stakingsdagen.

Ook in andere landen wordt binnen het openbaar vervoer gestaakt voor een betere cao, waaronder Duitsland. Daar legt personeel in verschillende deelstaten het werk neer. Daarnaast wordt actie gevoerd in afzonderlijke steden, zoals München.

Meer uit Binnenland

Slachtoffers Thijs Römer 'opgelucht' na intrekken hoger beroep

ASSEN (ANP) - De drie slachtoffers van Thijs Römer zijn "opgelucht" dat de 45-jarige acteur afziet van het hoger beroep in de onlinezedenzaak waarbij hij betrokken is. "We hadden het niet zien aankomen", laat hun advocaat Maartje Schaap weten.

25 minuten geleden
Ouders overleden baby Helvoirt twee weken langer vast

HELVOIRT (ANP) - De ouders van de overleden baby die maandag werd gevonden in een woning in Helvoirt blijven twee weken langer vast, meldt het Openbaar Ministerie. De 34-jarige moeder en de 39-jarige vader werden maandagavond aangehouden omdat ze mogelijk een rol hebben gespeeld bij de dood van het jongetje.

45 minuten geleden
Acteur Thijs Römer trekt hoger beroep onlinezedenzaak in

ASSEN (ANP) - Acteur Thijs Römer gaat toch niet in hoger beroep tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat meldt zijn advocaat Bénédicte Ficq op X. Daarmee gaat de 45-jarig Römer akkoord met de maand gevangenisstraf die hij uit moet zitten.

1 uur geleden
Racismecoördinator: politie-ervaringen van mensen serieus nemen

DEN HAAG (ANP) - De ervaringen van mensen met de politie moeten serieus genomen worden, en daarom pleit de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) Rabin Baldewsingh voor vervolgonderzoek. Dat zegt een woordvoerster namens Baldewsingh in reactie op de Veiligheidsmonitor 2023 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat deed voor het eerst onderzoek naar de mate waarop afkomst en uiterlijk volgens mensen zelf aanleiding vormden voor een politiecontrole.

2 uur geleden
OM heeft contact met VAE over arrestatie Promes

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft contact met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) over de arrestatie van voetballer Quincy Promes in Dubai. Volgens een woordvoerder van het OM is Promes (32) aangehouden voor "een lokale overtreding".

2 uur geleden
Russische media: voetballer Promes betrokken bij ongeval in Dubai

DUBAI (ANP) - Voetballer Quincy Promes zou betrokken zijn bij een ongeval in Dubai en zou daarna zijn gevlucht. Dat melden meerdere Russische media. Dat zou de reden zijn dat hij momenteel wordt vastgehouden op het vliegveld in Dubai. Ook wordt gesteld dat er op 4 of 5 maart een hoorzitting is.

2 uur geleden
Nederlandse ambassadeur in Moskou bij begrafenis Navalny

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse ambassadeur in Moskou, Gilles Beschoor Plug, heeft vrijdag de begrafenis van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny bijgewoond, laat demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) weten. Navalny overleed onlangs in een strafkamp.

2 uur geleden