Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trein Spanje ingesloten door bosbrand, reizigers zwaargewond

Trein Spanje ingesloten door bosbrand, reizigers zwaargewond

MADRID (ANP) - Ruim tien reizigers hebben brandwonden opgelopen toen ze uit een trein sprongen die door een bosbrand was ingesloten ten noordwesten van de Spaanse stad Valencia. Drie passagiers raakten zwaargewond, melden Spaanse media.

De trein hield halt toen de machinist vond dat het te gevaarlijk was geworden om verder te rijden. Ze wilde terugrijden. Sommige reizigers vreesden dat de trein door de vlammen verzwolgen zou worden. Ze raakten in paniek, openden de deuren en gingen naar buiten. Toen ze zagen dat ze door vuur waren omsingeld, klommen ze weer in de trein. Maar ze hadden toen al wel brandwonden. Een slachtoffer werd met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Inmiddels wordt de vraag steeds luider om uitleg waarom treinen nog gewoon reden door het gebied met de bosbrand.

Meer uit Buitenland

New York Times: Oekraïne zit volgens VS achter moord Doegina

NEW YORK (ANP) - Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat Oekraïne verantwoordelijk is voor de moord op de Russin Daria Doegina, de dochter van de ultranationalistische ideoloog Aleksandr Doegin. Dat bericht de Amerikaanse krant The New York Times woensdag.

4 minuten geleden
IAEA-chef naar Kiev voor overleg kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP) - De chef van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) is onderweg naar Oekraïne voor overleg over de kerncentrale in Zaporizja. Hij zal in de hoofdstad Kiev pleiten voor een veiligheidszone rondom de centrale die bezet is door Russische troepen.

2 uur geleden
Britse koning Charles III officieel gekroond op 3 juni 2023

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse koning Charles III wordt volgens bronnen van persbureau Bloomberg vrijwel zeker 3 juni volgend jaar officieel gekroond. Het is dan bijna zeventig jaar geleden dat zijn moeder, Elizabeth II, in 1953 (2 juni) werd gekroond. Zij was toen officieel al meer dan een jaar lang de monarch door het overlijden van haar vader George VI in februari 1952.

3 uur geleden
Poetin geeft leider Tsjetsjenië topfunctie in Russisch leger

MOSKOU (ANP/AFP) - De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov is door de Russische president Vladimir Poetin benoemd tot kolonel-generaal. Dat is de op twee na hoogste functie in het Russische leger, dat momenteel nederlagen lijdt in Oekraïne.

3 uur geleden
Kiev claimt controle over kerncentrale bij Zaporizja

KIEV/MOSKOU (ANP/RTR) - Het hoofd van de Oekraïense kernenergiemaatschappij Energoatom, Petro Kotin, heeft gezegd dat hij zelf de controle over de kerncentrale van Zaporizja in Enerhodar, 50 kilometer ten zuidwesten van de stad Zaporizja, op zich neemt. De centrale op de zuidelijke oever van de rivier Dnjepr viel begin maart in Russische handen, maar is blijven functioneren met het Oekraïense personeel.

4 uur geleden
Turkse president en Britse premier op nieuwe Europese 'burentop'

PRAAG (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de nieuwe Britse premier Liz Truss maken donderdag hun opwachting op een nieuwe Europese top in Praag. Zij en nog een veertigtal collega-leiders nemen deel aan een nieuw overlegforum voor EU-landen en hun buren.

6 uur geleden
Nieuwe EU-sancties Rusland waarschijnlijk donderdag van kracht

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe EU-sancties tegen Rusland worden hoogstwaarschijnlijk donderdag van kracht. De EU-landen zijn het eens geworden over een volgend pakket aan strafmaatregelen, meldt voorzitter Tsjechië. Het bevat onder meer straffen voor een nieuwe groep hooggeplaatste Russen, een exportverbod op voor de oorlogsmachine belangrijke goederen en een maximumprijs voor olie uit Rusland.

6 uur geleden