Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Transgenders protesteren bij kantoor Netflix tegen Dave Chappelle

Transgenders protesteren bij kantoor Netflix tegen Dave Chappelle

LOS ANGELES (ANP) - Bij het kantoor van streamingdienst Netflix in Los Angeles protesteerden woensdag tientallen transgenders tegen de wijze waarop Netflix is omgegaan met kwetsende uitspraken die cabaretier Dave Chappelle deed in een show. In de show The Closer maakte Chappelle grappen over de genitaliën van transgenders. Ook zei hij dat de transgendergemeenschap "te weinig eelt op de ziel heeft". Met de betoging hopen de actievoerders Netflix te bewegen de show van de streamingdienst te verwijderen.

Trans-activist Ashlee Marie Preston is de initiator van de demonstratie, die begon nadat een deel van de Netflix-medewerkers in New York en Los Angeles aan een online-actie begon uit protest tegen de leiding van Netflix, meldt website The Wrap. De trans-demonstranten en sympathisanten kregen in Hollywood te maken met een tegendemonstratie. Een handjevol actievoerders lieten zich bij het gebouw zien met borden waarop ze hadden geschreven van grappen te houden. Daarmee steunden ze Chappelle en de vrijheid van meningsuiting.

Joey Soloway, de maker van de Amazon Prime-serie Transparent, riep Netflix op om een ​​transgender toe te voegen aan de raad van bestuur. De werknemers van Netflix willen, in tegenstelling tot de demonstranten in Hollywood, niet dat Netflix de show van Chappelle verwijdert. Ze ijveren voor een fonds om talenten uit de lhbt-gemeenschap de kans te bieden zich te ontwikkelen. Ook wordt de directie opgeroepen voor een beter beleid te zorgen als het gaat om kwetsende content voor diverse bevolkingsgroepen.

Netflix-baas Ted Sarandos heeft woensdag spijt betuigd omdat hij het veelbesproken programma van Chappelle heeft verdedigd.

Meer uit Buitenland

Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

51 minuten geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

1 uur geleden
Armenië en Azerbeidzjan werken aan normaliseren banden

BAKOE/JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan laten in een zeldzame gezamenlijke verklaring weten stappen te zullen zetten om de onderlinge banden te normaliseren. Ze zijn overeengekomen het vertrouwen op te bouwen en als onderdeel daarvan zal er een gevangenenruil plaatsvinden. Bakoe laat 32 Armeense militairen vrij en Jerevan twee Azerbeidzjaanse militairen.

2 uur geleden
Witte Huis: Israël en Hamas niet dicht bij nieuwe deal

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt dat Israël en Hamas niet dicht bij een nieuwe deal zijn over het instellen van een humanitaire pauze. Sinds de oorlog twee maanden geleden uitbrak, zijn de strijdende partijen één keer erin geslaagd een tijdelijk staakt-het-vuren in te voeren.

2 uur geleden
VN-Veiligheidsraad houdt vrijdag overleg over situatie Gazastrook

NEW YORK (ANP/DPA) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vrijdag overleg over de situatie in de Gazastrook. VN-chef António Guterres heeft de VN-Veiligheidsraad opdracht gegeven zich te buigen over het gewapende conflict. De bijeenkomst wordt volgens de VN om 10.00 uur lokale tijd gehouden in New York.

3 uur geleden
Oekraïne roept burgers op elektriciteit te besparen

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Oekraïne roept burgers op stroom te besparen na een aanval op een energiecentrale in het land. Door deze en andere schade, een gebrek aan zonne-energie en de lage temperaturen is er een stroomtekort in het land, aldus premier Denys Sjmyhal.

4 uur geleden
Raisi veroordeelt 'genocide' in Gaza tijdens overleg met Poetin

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft de "genocide" in de Gazastrook veroordeeld in een overleg met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Moskou. Het is volgens Poetin belangrijk om samen de situatie in het Midden-Oosten, met name in de Palestijnse gebieden, te bespreken.

6 uur geleden