Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Transgendernetwerk: gemengde gevoelens coming-out Nikkie

Transgendernetwerk: gemengde gevoelens coming-out Nikkie

DEN HAAG (ANP) - De Belangenorganisatie Transgender Netwerk Nederland (TNN) reageert met "gemengde gevoelens" op het nieuws dat de Nederlandse YouTuber Nikkie Tutorials als transgender uit de kast is gekomen. "Ik vind dat Nikkie op een heel krachtige en eigen manier het nieuws heeft gedeeld", zegt voorzitter Brand Berghouwer. "Maar het is heel kwalijk dat zij hiermee is gechanteerd."

De onthulling van visagiste en YouTube-ster Nikkie Tutorials leidde tot een stortvloed aan reacties en steunbetuigingen. Maandagavond liet ze in een videoboodschap weten dat ze als jongen is geboren. In de video zegt Nikkie dat ze gechanteerd en afgeperst werd. "Het was beangstigend om erachter te komen dat er mensen zijn die zo kwaadaardig zijn dat ze geen respect hebben voor iemands ware identiteit."

"Ik heb mijn video gisteren geüpload", zegt Nikkie, van wie de echte naam Nikkie de Jager is, op Instagram Stories. "De enorme hoeveelheid liefde en steun betekent enorm veel voor me."

Inspireren

Berghouwer, zelf transgender, vindt het ieders recht om zelf te bepalen hoe en of men uit de kast wil komen. Het gebeurt volgens hem vaker dat transgenders door mensen uit hun omgeving "uit de kast worden getrokken. Maar je bent het aan niemand verplicht en je moet het op je eigen voorwaarden kunnen doen."

Toch denkt hij dat haar coming-out anderen kan inspireren. Volgens hem is ze een rolmodel voor veel jonge mensen die hier wellicht ook mee worstelen. "Zij laat zien dat je ook als transgender ook succesvol en beroemd kan zijn. Dat vind ik heel waardevol: hoe meer bekenden hier open over durven te zijn, hoe normaler het wordt."

Nikkie had in haar make-up-video's eerder sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian te gast. Bekende Nederlanders als Paul de Leeuw, Nielson, Rik van de Westelaken, Fred van Leer en Jeroen Kijk in de Vegte staken haar een hart onder de riem.

Meer uit Binnenland

Ali B reageert op strafeis: ik heb zin in het pleidooi

HAARLEM (ANP) - Na het horen van de strafeis heeft Ali B vrijdag in de rechtbank in Haarlem direct de pers te woord gestaan. "Ik heb ongelooflijk veel zin in het pleidooi", reageerde de rapper.

24 minuten geleden
OM eist drie jaar cel in zedenzaak tegen Ali B

HAARLEM (ANP) - In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

49 minuten geleden
OM: enige wat Jill Helena wil is dat Ali B zijn misstap erkent

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt geen reden te hebben om te twijfelen aan de verklaringen van zangeres Jill Helena, die aangifte van aanranding deed tegen rapper Ali B. Dit zou zijn gebeurd in mei 2018 op een bospad in Amsterdam na een verjaardagsfeest bij de dochter van Frank de Boer in Monnickendam, waar ze samen optraden.

1 uur geleden
OM: vier feiten in zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier feiten waarvoor Ali B terechtstaat. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij aanvang van zijn betoog, waarmee de derde zittingsdag in de rechtbank in Haarlem begon.

2 uur geleden
Ali B bij aankomst rechtbank: verhaal heeft twee kanten

HAARLEM (ANP) - "Het verhaal heeft twee kanten." Dit verklaarde Ali B voorafgaande aan de derde zittingsdag van zijn zedenzaak. "Dit is de dag dat jullie voor het eerst mijn kant van het verhaal gaan horen."

2 uur geleden
Spoedeisende hulp steeds vaker gesloten door hoge druk

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuisposten voor spoedeisende hulp moeten steeds vaker en langer tijdelijk sluiten. De druk op de acute zorg is dan zo hoog dat de spoedeisende hulp niet meer alle patiënten kan opvangen. In het eerste kwartaal van dit jaar ging een spoedeisende hulp in Nederland gemiddeld 40 uur dicht, tegenover 35 uur een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) die het ANP heeft geanalyseerd.

4 uur geleden
Studentenprotestorganisaties: niets kan en zal ons stoppen

DEN HAAG (ANP) - De organisatoren achter de pro-Palestijnse protesten op Nederlandse universiteiten gaan door met hun acties. In een ingezonden brief in Trouw laten zij weten dat zij blijven actievoeren "totdat onze roep om rechtvaardigheid - het boycotten en desinvesteren van medeplichtige instellingen en bedrijven - gehoord wordt".

7 uur geleden