Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Transfermarkt Braziliaans voetbal ingestort

Transfermarkt Braziliaans voetbal ingestort

RIO DE JANEIRO (ANP) - De coronapandemie heeft het Braziliaanse voetbal zwaar getroffen. De internationale transfermarkt is er ingestort en dat is vooral ook een financiële klap, want de clubs halen een kwart van hun inkomsten uit de verkoop van spelers naar buitenlandse clubs.

Persbureau AFP berekende dat het aantal transfers deze zomer is gedaald met bijna 62 procent in vergelijking met 2019. In de periode van 1 juni tot 8 september kozen 74 voetballers van een Braziliaanse club voor een avontuur in het buitenland, van wie er 56 naar een Europese club verhuisden. Vorig jaar waren dat er nog 194. Brazilië is al jaren het land dat de meeste voetballers aan het buitenland verkoopt.

Niet alleen het aantal transfers is stevig verminderd, ook de bedragen die ermee gemoeid zijn, vallen veel lager uit. "De transfermarkt is in slow motion, clubs proberen niet te veel uit te geven omdat de financiële situatie over de hele wereld erg gecompliceerd is vanwege de pandemie", laat AFP Gustavo Hofman, een commentator voor ESPN, zeggen.

Vorig jaar brachten de drie duurste transfers de Braziliaanse clubs 77 miljoen euro op. Real Madrid was bereid 45 miljoen euro te betalen aan Santos voor de talentvolle vleugelspeler Rodrygo.

Meer uit Voetbal

Aké van Manchester City: dit is wat we wilden

ISTANBUL (ANP) - Nathan Aké sprak na de overwinning van Manchester City op Inter (1-0) in de finale van de Champions League van een perfect seizoen. "We wonnen al de Premier League en de FA Cup, maar dit is wat we wilden: de Champions League", zei de Nederlandse verdediger in een eerste reactie.

2 uur geleden
Zege Manchester City gunstig voor Feyenoord

ISTANBUL (ANP) - De overwinning van Manchester City in de finale van de Champions League tegen Inter (1-0) heeft ook een positief gevolg voor Feyenoord. De kampioen van Nederland komt nu bij de loting van de groepsfase van het toernooi van volgend seizoen in de zogenoemde pot 1. Dat houdt in dat het de op papier sterkste tegenstanders in de eerste fase ontloopt.

2 uur geleden
Manchester City-aanvoerder Gündogan ziet eindelijk droom uitkomen

ISTANBUL (ANP) - Voor Manchester City-aanvoerder Ilkay Gündogan kwam zaterdagavond met het winnen van de finale van de Champions League een droom uit. "Hier heb ik zo lang op gewacht", zei de Duitser, na de overwinning op Inter (1-0) in Istanbul. Twee keer eerder verloor hij in de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi, waarvan eenmaal met Manchester City.

2 uur geleden
Manchester City verslaat Inter en wint eindelijk Champions League

ISTANBUL (ANP) - Met een van de mindere wedstrijden van het seizoen heeft Manchester City het grootste succes ooit bereikt. De Engelse kampioen van trainer Pep Guardiola won voor de eerste keer de Champions League, waarmee de jarenlang gekoesterde droom eindelijk in vervulling ging. In het Atatürk Olympiyat stadion van Istanbul werd Internazionale verslagen, 1-0.

3 uur geleden
Belg Tielemans verruilt Leicester City voor Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - De Belgische middenvelder Youri Tielemans verruilt Leicester City voor Aston Villa. De 26-jarige Tielemans had een aflopend contract.

5 uur geleden
Aké basisspeler Manchester City in finale Champions League

ISTANBUL (ANP) - Nathan Aké is basisspeler bij Manchester City in de finale van de Champions League, zaterdagavond tegen Internazionale. Trainer Pep Guardiola heeft enigszins verrassend gekozen voor de Nederlandse verdediger, die de laatste weken werd gehinderd door blessures. Normaal gesproken is hij een vaste waarde bij de Engelse kampioen.

6 uur geleden
Kroatië mist verdediger Gvardiol tegen het Nederlands elftal

ZAGREB (ANP) - Joško Gvardiol kan niet uitkomen voor Kroatië in de Nations League. De centrale verdediger van RB Leipzig is onvoldoende hersteld van een buikblessure.

6 uur geleden