Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Transfer PSV'er Bergwijn naar Spurs is rond

Transfer PSV'er Bergwijn naar Spurs is rond

EINDHOVEN (ANP) - Steven Bergwijn zet zijn carrière voort bij Tottenham Hotspur. Nadat PSV eerder al bevestigd had dat er een principeakkoord was bereikt met de Engelse club, volgde woensdag de mededeling dat de 22-jarige aanvaller is verkocht. Met de transfer zou ruim 30 miljoen euro zijn gemoeid.

Bergwijn tekende in Londen een contract tot de zomer van 2025. Hij krijgt rugnummer 23 in de selectie van de Portugese coach José Mourinho. "Het is een geweldige transfer naar een mooie club", meldde Bergwijn. "Het is een droom om in de Premier League te spelen. Er heerst een geweldige sfeer en de stadions zijn altijd vol. Ik wil scoren, assists geven en uitblinken, ook in de Champions League." En met een knipoog naar Ajax, waar hij een deel van de jeugdopleiding doorliep: "Het was mooi om de Spurs vorig jaar te zien winnen van Ajax."

De geboren Amsterdammer stapte in 2011 over naar de jeugdopleiding van PSV. In het voorjaar van 2014 tekende hij zijn eerste profcontract, waarna hij op 17-jarige leeftijd debuteerde in een bekerduel met Almere City. "Ik ben PSV dankbaar voor wat ze voor mij hebben gedaan. Ik ben blij dat ik ze met deze transfer iets terug kan geven."

Commotie

Bergwijn groeide in Eindhoven uit tot een vaste waarde en kwam in het kampioensseizoen 2017-2018 tot 32 competitiewedstrijden, waarin hij achtmaal scoorde. Het seizoen erop scoorde Bergwijn veertien keer in 33 duels. Dit seizoen speelde hij zestien duels in de eredivisie waarin hij vijf keer scoorde. Afgelopen zondag meldde de negenvoudig international zich af voor het duel met FC Twente omdat hij in zijn hoofd al te veel met Spurs bezig was. Het leidde tot wat commotie in Eindhoven, zeker door het opnieuw tegenvallende resultaat: 1-1. Bergwijn had nog een contract in Eindhoven tot de zomer van 2023.

Mourinho had eerder al gezegd dat er een aanvaller bij moest komen omdat spits Harry Kane langdurig geblesseerd is. Op het middenveld raakte hij zoals verwacht Christian Eriksen kwijt, die naar Internazionale is vertrokken. Diens vervanger is de Argentijn Giovani Lo Celso. De Spurs staan zesde in de Premier League en nemen het in de achtste finales van de Champions League op tegen RB Leipzig.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden