Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Transavia kan al zijn Marokko-reizigers deze week repatriëren

Transavia kan al zijn Marokko-reizigers deze week repatriëren

SCHIPHOL (ANP) - Iedereen die met Transavia naar Marokko is gevlogen, heeft ondanks het vliegverbod een mogelijkheid om deze week terug te komen. Er zijn nog voldoende plekken op de zeven overgebleven repatriëringsvluchten tot en met vrijdag, aldus een woordvoerster. De vliegmaatschappij kreeg van de Marokkaanse overheid toestemming voor in totaal tien vluchten naar Nederland tijdens het vliegverbod.

Het is daarmee niet gezegd dat geen enkele Nederlander vast komt te zitten in Marokko, laat de zegsvrouw weten. "Wij hebben alleen zicht op onze passagiers. Maar mensen die echt terug willen komen, kunnen dat." Met name op de vlucht donderdag van Marrakesh naar Amsterdam zou nog veel plek zijn. Ook de drie repatriëringsvluchten die Transavia sinds vrijdag uitvoerde, zaten niet helemaal vol.

"Wij zien ook dat mensen zelf hun weg al vinden", aldus Transavia. Zo zijn vluchten vanuit Marokko naar België en Frankrijk nog wel toegestaan. Mensen die met Transavia zouden vliegen, zouden in de tussentijd zo’n alternatieve route kunnen hebben geregeld. Mede daardoor blijven op een vlucht geboekte plaatsen soms leeg. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, belt en mailt Transavia zijn passagiers om te checken of zij nog van plan zijn de vlucht te nemen.

Maandag heeft Transavia drie vluchten van Marokko naar Nederland, waarvan die van Nador naar Rotterdam met 189 passagiers is volgeboekt. De voorlopig laatste vlucht tussen de landen is vrijdag, van Marrakesh naar Amsterdam. Transavia heeft nog geen plannen om ook na die tijd te blijven repatriëren.

Transavia-topman Marcel de Nooijer waarschuwde vrijdag nog dat de tien vluchten waarschijnlijk niet genoeg zullen zijn om iedereen die wil terug naar Nederland te brengen.

Marokko verbood met ingang van donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Marokkaanse autoriteiten zijn bang dat het oplopend aantal coronabesmettingen in deze landen overslaat naar het Noord-Afrikaanse land.

Meer uit Binnenland

Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

49 minuten geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

2 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

2 uur geleden
Onderzoek: supermarkten gooien minder voedsel weg

WAGENINGEN (ANP) - Supermarkten gooien minder eten en drinken weg. Ongeveer 1,4 procent van al het voedsel in de schappen komt niet bij de consument terecht. De verspilling daalt, constateren onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

3 uur geleden
Burgemeester Westerwolde: gemeenten moeten nu in actie komen

WESTERWOLDE (ANP) - Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is, wil dat politiek Den Haag gemeenten oproept om meer opvangplekken voor statushouders vrij te maken. "De gedachte is bijna onbestaanbaar dat politieke leiders hun bestuurders niet oproepen om in beweging te komen, dat is wat nu nodig is", zegt hij in het radioprogramma EenVandaag op NPO Radio 1.

3 uur geleden
Deskundigen: tbs voor Vlijmense leraar in zedenzaak

DEN BOSCH (ANP) - Gedragsdeskundigen die basisschoolleraar Bas G. hebben onderzocht, vinden dat hem tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd. De man wordt verdacht van een forse lijst zedenmisdrijven, waarvan veelal jonge tieners, maar ook aanmerkelijk jongere kinderen het slachtoffer zouden zijn geworden. G. was ruim twintig jaar leraar op een school in Vlijmen. Maandag stond hij terecht voor de rechtbank in Den Bosch.

4 uur geleden
PBL-klimaatonderzoek: ruim onder 2 graden opwarming is haalbaar

DUBAI (ANP) - Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) ziet een weg om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden, maar daar zitten behoorlijk wat mitsen en maren aan vast. Als álle landen die beloofd hebben uiteindelijk klimaatneutraal te worden, ook daadwerkelijk die belofte nakomen, dan is het haalbaar, heeft het PBL berekend in een maandag gepubliceerd rapport. Uitvoering van die plannen ontbreekt echter nog, vertelt onderzoeker Detlef van Vuuren van het PBL op de klimaattop in Dubai.

4 uur geleden