Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Transavia kan al zijn Marokko-reizigers deze week repatriëren

Transavia kan al zijn Marokko-reizigers deze week repatriëren

SCHIPHOL (ANP) - Iedereen die met Transavia naar Marokko is gevlogen, heeft ondanks het vliegverbod een mogelijkheid om deze week terug te komen. Er zijn nog voldoende plekken op de zeven overgebleven repatriëringsvluchten tot en met vrijdag, aldus een woordvoerster. De vliegmaatschappij kreeg van de Marokkaanse overheid toestemming voor in totaal tien vluchten naar Nederland tijdens het vliegverbod.

Het is daarmee niet gezegd dat geen enkele Nederlander vast komt te zitten in Marokko, laat de zegsvrouw weten. "Wij hebben alleen zicht op onze passagiers. Maar mensen die echt terug willen komen, kunnen dat." Met name op de vlucht donderdag van Marrakesh naar Amsterdam zou nog veel plek zijn. Ook de drie repatriëringsvluchten die Transavia sinds vrijdag uitvoerde, zaten niet helemaal vol.

"Wij zien ook dat mensen zelf hun weg al vinden", aldus Transavia. Zo zijn vluchten vanuit Marokko naar België en Frankrijk nog wel toegestaan. Mensen die met Transavia zouden vliegen, zouden in de tussentijd zo’n alternatieve route kunnen hebben geregeld. Mede daardoor blijven op een vlucht geboekte plaatsen soms leeg. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, belt en mailt Transavia zijn passagiers om te checken of zij nog van plan zijn de vlucht te nemen.

Maandag heeft Transavia drie vluchten van Marokko naar Nederland, waarvan die van Nador naar Rotterdam met 189 passagiers is volgeboekt. De voorlopig laatste vlucht tussen de landen is vrijdag, van Marrakesh naar Amsterdam. Transavia heeft nog geen plannen om ook na die tijd te blijven repatriëren.

Transavia-topman Marcel de Nooijer waarschuwde vrijdag nog dat de tien vluchten waarschijnlijk niet genoeg zullen zijn om iedereen die wil terug naar Nederland te brengen.

Marokko verbood met ingang van donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Marokkaanse autoriteiten zijn bang dat het oplopend aantal coronabesmettingen in deze landen overslaat naar het Noord-Afrikaanse land.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Honderden dieren ontdekt tijdens actie tegen wildlife crime

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse instanties hebben in oktober 647 levende vogels, reptielen en amfibieën, drie kilo vlees, huiden, bontjassen en 2300 andere producten van beschermde planten en dieren in beslag genomen. De dieren en spullen werden opgespoord door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de douane en de politie, tijdens de Nederlandse deelname aan de internationale operatie Thunder 2021.

14 minuten geleden
Oranjebond wil klokgelui en vlaggen op 18e verjaardag Amalia

WEMELDINGE (ANP) - De Oranjebond roept Nederlanders op de 18e verjaardag van prinses Amalia volgende week dinsdag groots te vieren. Onder meer met klokgelui en vlaggen door het land moet de dag waarop de prinses de leeftijd bereikt waarop ze haar vader koning Willem-Alexander eventueel kan opvolgen niet onopgemerkt voorbij gaan, vindt de bond.

9 uur geleden
Uitvaartbedrijf DELA plaatst koelcontainers vanwege coronadoden

EINDHOVEN (ANP) - Uitvaartbedrijf DELA heeft speciale koelcontainers geplaatst bij meerdere uitvaartcentra in Nederland vanwege het hoge aantal sterftegevallen als gevolg van een coronabesmetting en de griepepidemie. In totaal staan er koelunits bij tien uitvaartcentra, onder meer in Nijmegen, Leiden, Roermond, Eindhoven, Goes en Den Bosch. Zes van de containers zijn al in gebruik.

10 uur geleden
'Quarantaine-stel' niet langer in isolatie in Haren

GRONINGEN (ANP) - Het Spaans/Portugese 'quarantaine-stel' hoeft niet langer in isolatie te blijven in Haren. Dat heeft het OM Noord-Nederland dinsdag laten weten. Het OM heeft hiertoe besloten omdat de twee negatief hebben getest op corona. Eerder liet de advocaat van het stel al weten dat ze vrijgelaten werden.

13 uur geleden
Milieuorganisaties blij met sluiting kolencentrale Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het is goed nieuws dat de Onyx-kolencentrale in Rotterdam op korte termijn dichtgaat om Nederland te helpen bij het halen van de klimaatdoelen. Dat zeggen milieuorganisaties Greenpeace Nederland, Urgenda en Milieudefensie in een reactie.

13 uur geleden
KLM biedt excuses aan voor afhandeling 'coronavluchten'

AMSTELVEEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM biedt zijn excuses aan voor het rommelige verloop van de afhandeling van twee vluchten uit Zuid-Afrika afgelopen vrijdag. Verschillende passagiers klaagden over de wijze waarop ze in isolatie werden geplaatst vanwege de nieuwe Omikron-variant die is ontdekt in het zuiden van Afrika. Klanten die daar behoefte aan hebben, kunnen nog met KLM in gesprek. Volgens een woordvoerder van de maatschappij is van een eventuele schadevergoeding nog geen sprake.

14 uur geleden
Onderzoek: financiële gezondheid umc's hobbelt achteruit

DEN HAAG (ANP) - De acht Nederlandse academische ziekenhuizen zijn er in financieel opzicht opnieuw slechter voor komen te staan in het afgelopen jaar. Volgens een onderzoek van accountants- en adviesbureau BDO Accountants & Adviseurs scoren ze gemiddeld een 6,8 voor hun 'financiële gezondheid', vergeleken met een 7,3 een jaar eerder. In 2018 scoorden ze nog een 7,8 en het jaar daarvoor een 9,2.

16 uur geleden