Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Transavia annuleert alle vluchten tot en met 6 mei

Transavia annuleert alle vluchten tot en met 6 mei

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia houdt al haar toestellen langer aan de grond. De prijsvechter maakte bekend zeker tot en met 6 mei geen enkele vlucht meer uit te voeren, tenzij het gaat om vluchten in opdracht van Buitenlandse Zaken om gestrande reizigers op te halen.

Een woordvoerster van Transavia legt uit dat het bedrijf zijn klanten zekerheid wil bieden, gelet ook op de opgelegde beperkingen, restricties en maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en autoriteiten in andere landen. Transavia had vluchten tot en met 15 april al opgeschort.

Het weer opstarten van de vluchten hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden had Transavia eerder al besloten om het vliegen vanaf Brussel uit te stellen naar maart 2021.

Transavia, onderdeel van Air France-KLM, is qua grootte de tweede luchtvaartmaatschappij van Nederland. Normaal worden jaarlijks ruim 15 miljoen passagiers vervoerd.

Meer uit Financieel

AEX-index koerst af op voorzichtig herstel na recente verliezen

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt donderdag wat te herstellen van de koersverliezen eerder deze week. De hoofdindex bereikte afgelopen vrijdag nog een hoogtepunt op 894 punten en is sinds de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde flink teruggevallen. Woensdag zakte de AEX nog 1,1 procent tot 865,35 punten. Dat kwam vooral door koersverliezen van de chipbedrijven, na een tegenvallend kwartaalbericht van ASML.

12 minuten geleden
Groothandelaar Sligro stopt vanaf 2025 met de verkoop van tabak

VEGHEL (ANP) - Sligro stopt met de verkoop van tabak vanaf 2025. Dat meldt de groothandelaar in een handelsupdate over het eerste kwartaal van dit jaar. Een deel van de verkoop wordt op 1 juli dit jaar al stopgezet, met uitzondering van tabakswaren waarvoor Sligro contracten heeft afgesloten die lopen tot het einde van dit jaar.

28 minuten geleden
Europese autobranche wijt verkoopdaling aan paasvakantie

BRUSSEL (ANP) - De Europese automarkt heeft vorige maand voor het eerst dit jaar een kleine krimp laten zien. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA komt dat waarschijnlijk doordat Pasen dit jaar vroeg viel. In verschillende landen betekende het een lange vakantie in maart en daarin hebben autodealers minder auto's verkocht.

38 minuten geleden
Heineken sluit Nigeriaanse brouwerijen tijdelijk om valutaverlies

LAGOS (ANP/BLOOMBERG) - Heineken heeft twee van zijn negen brouwerijen in Nigeria tijdelijk gesloten om valutaverliezen door de sterke waardedaling van de Nigeriaanse munt. Met de maatregel wil Nigerian Breweries, bedrijfsonderdeel van de Nederlandse bierbrouwer, de kosten omlaagbrengen en weer winstgevend worden.

42 minuten geleden
IMF-bestuurder maant centrale banken jojobeleid rente te voorkomen

WASHINGTON (ANP) - Centrale banken moeten voorzichtig zijn als ze de rente dit jaar willen verlagen. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

1 uur geleden
Werkloosheid blijft ongewijzigd op 3,6 procent in maart

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in maart onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. In maart zat 3,6 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Al vanaf juli vorig jaar schommelt de werkloosheid rond dit niveau.

1 uur geleden
Google ontslaat 28 medewerkers om protest tegen Project Nimbus

SUNNYVALE (ANP) - Google heeft 28 werknemers ontslagen om hun deelname aan een tien uur durend protest op de kantoren van de zoekgigant in Sunnyvale, Californië, en New York. De werknemers protesteerden tegen het zogenoemde Project Nimbus, een contract van 1,2 miljard dollar tussen Google, Amazon en de Israëlische regering, schrijft The New York Post.

2 uur geleden