Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tranen Evenepoel bij rentree in wielerpeloton

Tranen Evenepoel bij rentree in wielerpeloton

TURIJN (ANP) - Voor Remco Evenepoel was het zaterdag in de Giro d'Italia een emotioneel weerzien met het wielerpeloton. "Ik stond met tranen in mijn ogen op het startpodium", vertelde de jonge Belg, met gevoel voor theater. Evenepoel, het pas 21-jarige talent van Deceuninck - Quick-Step, begon aan zijn eerste koers 266 dagen na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. In de openingstijdrit eindigde hij meteen als zevende.

"Dit had ik niet verwacht", sprak hij over het resultaat na ruim 8 kilometer fietsen tegen de klok. Evenepoel probeert de verwachtingen in België, waar hij wordt beschouwd als de nieuwe Eddy Merckx, te temperen. In de Giro zegt hij zelfs mogelijk in dienst te rijden van zijn Portugese ploeggenoot João Almeida, zaterdag vierde in de openingsrit. Tot aan zijn val vorig jaar augustus, waarbij hij onder meer een bekkenbreuk opliep, had Evenepoel alle vier de etappekoersen waarin hij was gestart in 2020 gewonnen.

"Het was zwaar om terug te komen. Om dan zo de Giro starten, meteen in de top 10, dat voelt goed", vertelde hij. "Voor mij was het belangrijkste om gewoon een goede tijdrit te rijden. Ik heb niet aan de winst of de roze trui gedacht. Ik wilde gewoon genieten."

Op de vraag of er de komende dagen al een aanval op de roze leiderstrui van de Italiaan Filippo Ganna inzit hield Evenepoel zich op de vlakte. "We zijn hier met João en met mij. We zijn twee super goede renners, denk ik, en we deden het vandaag ongelooflijk goed. Als ik me niet vergis, hebben we al 20 seconden voorsprong op enkele favorieten. Dat is een grote kloof, in zo'n korte tijdrit. Nu moeten we zonder problemen door de eerste tien dagen zien te komen en elkaar ondersteunen."

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

7 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

7 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

9 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

9 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

10 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

10 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

11 uur geleden