Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tramschutter Gökmen T. schuldig aan verkrachting

Tramschutter Gökmen T. schuldig aan verkrachting

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht heeft tramschutter Gökmen T. woensdag schuldig verklaard aan de verkrachting van een vrouw in juli 2017. De uitspraak was gelijk aan de eis van de officier van justitie twee weken geleden. Omdat T. in maart dit jaar vanwege de tramaanslag in Utrecht al werd veroordeeld tot de hoogst mogelijk gevangenisstraf, levenslang, kon de rechtbank hem voor de verkrachting geen verdere straf opleggen.

T. (38) was net als bij de behandeling van de zaak ook woensdag niet aanwezig in de rechtbank. Bij de politie ontkende hij eerder de vrouw te hebben verkracht. Hij heeft toegegeven seks met haar te hebben gehad en gezegd dat het er daarbij ruw aan toe ging, maar dat dit op het eigen, uitdrukkelijke verzoek van de vrouw was.

Volgens de rechtbank staat echter vast dat T. het slachtoffer heeft gedwongen tot seksuele handelingen en haar daarbij mishandelde. Het slachtoffer legde daarover "betrouwbare verklaringen" af, die werden ondersteund door getuigen die zij direct na het incident benaderde en forensisch onderzoek. Als T. niet al tot levenslang was veroordeeld, zouden de "aard en ernst" van de verkrachting een forse gevangenisstraf hebben gerechtvaardigd, aldus de rechtbank.

Appgesprekken

T. en de vrouw kenden elkaar al jarenlang. In appjes aan vrienden liet zij in de periode voor het incident doorschemeren dat ze verliefd op hem was en zei ze "een zwak" voor hem te hebben. De bewuste avond stuurde ze hem eerst weg, maar keerde hij later agressief en onder invloed van drank terug. Daarna zou hij zich aan haar hebben vergrepen. Aan een vriend appte ze daarna: "Hij is gek. Hij heeft me verkracht, gebeten, geslagen en over me heen geplast. Ik was bijna dood."

De officier van justitie zei twee weken geleden dat T. de vrouw "op onmenselijke wijze had vernederd". Het slachtoffer claimde bijna 30.000 euro schadevergoeding, waarvan de rechtbank een kleine 10.000 euro toewees.

T. zat vorig jaar enige tijd in voorarrest vanwege de verkrachting. Kort nadat hij was vrijgelaten, pleegde hij de aanslag op de tram. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakten meerdere mensen gewond.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Mr. Bean 1 maand geleden
Doorgeefluik dichtmetselen en sleutel weggooien !!!!! Hoort niet in onze samenleving.

Meer uit Binnenland

CBL wil overlegorgaan voor boeren, maar wijst prijsafspraken af

LEIDSCHENDAM (ANP) - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de belangenbehartiger voor supermarkten, pleit na protesten voor zijn hoofdkantoor in Leidschendam door boze boeren voor een collectief overlegorgaan. Daarin moeten boeren en andere spelers in de voedselketen samen onderzoeken hoe de landbouw een gezonde bedrijfstak kan blijven. Een oproep aan supermarkten om meer te betalen voor melk wees de brancheorganisatie af.

57 minuten geleden
Verbod op tractordemonstraties in regio IJsselland

ZWOLLE (ANP) - In de regio IJsselland (Overijssel) is het sinds 18.00 uur vrijdagavond verboden om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dat heeft de veiligheidsregio bevestigd.

1 uur geleden
Boeren demonstreren bij CBL in Leidschendam

LEIDSCHENDAM (ANP) - Actievoerende boeren hebben zich vrijdagmiddag bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam verzameld. Met ongeveer vijftig à zestig tractoren zijn de boeren daarnaartoe gereden. De afgelopen dagen voerden boeren al op verschillende plaatsen in het land actie. Ze protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet maar ook omdat ze boos zijn over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen.

4 uur geleden
Openbaar vervoer beleeft drukste week sinds begin coronacrisis

AMERSFOORT (ANP) - Reizigers pakken consequent vaker de trein, bus, tram, metro of veerpont sinds de coronamaatregelen vorige week woensdag zijn versoepeld. Normaal gesproken wordt het openbaar vervoer rustiger als de eerste schoolvakanties beginnen, maar afgelopen week werd het juist drukker. Dat blijkt uit cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink.

4 uur geleden
Actiegroep boeren: verhoog prijs voor zuivel

DEN HAAG (ANP) - Boerenactiegroep Agractie pleit met klem voor een verhoging van de prijs voor zuivel. Ze roept op de zuivel over de gehele linie met 5 cent per liter te verhogen om boeren die onder grote druk staan, tegemoet te komen. De actiegroep schrijft dat in een brief aan de supermarktbranchevereniging CBL. De boeren geven de supermarkten zeven dagen de tijd om met een reactie te komen.

5 uur geleden
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof om MH17

DEN HAAG (ANP) - Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om zijn rol in het neerhalen van MH17. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Eerder dienden nabestaanden al een klacht tegen Rusland in bij datzelfde hof.

6 uur geleden
Boeren zijn weg bij distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Alle actievoerende boeren die op vrijdag het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle met tientallen tractoren blokkeerden, zijn even na 14.30 uur vertrokken. De actievoerders gaven rond 13.30 uur gehoor aan een ultimatum dat de gemeente Zwolle stelde. De burgemeester wilde dat de boeren uiterlijk om 13.30 uur weg zouden gaan. De boeren stonden er toen al een aantal uren. Maar volgens de gemeente belemmerden de demonstranten een vitale maatschappelijke functie in de regio en was de verkeersveiligheid ter plaatse in het geding.

6 uur geleden