Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Van 't Schip ziet Henderson graag naar Ajax komen

Trainer Van 't Schip ziet Henderson graag naar Ajax komen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip hoopt dat Jordan Henderson de selectie van Ajax komt versterken. "Dat is geen geheim", zei de coach vlak voor de aftrap van het uitduel met Go Ahead Eagles bij ESPN. "Als je een of twee van dat soort spelers kan toevoegen, dan kan dat een lift geven aan de andere jongens."

De 33-jarige Jordan Henderson tekende afgelopen zomer een driejarig contract bij Al Ettifaq uit Saudi-Arabië. De middenvelder verdient daar een zeer riant salaris, maar zou het niet naar zijn zin hebben.

Juventus heeft volgens Italiaanse media ook interesse in de voormalige aanvoerder van Liverpool, maar Ajax lijkt nog een streepje voor te hebben. De club moet echter ook overeenstemming bereiken met Al Ettifaq. "We zijn aan het praten", zei Van 't Schip. "Hij moet nog wel dingen regelen in Saudi-Arabië. Meer kan ik er nu niet over zeggen."

Ajax is op zoek naar een ervaren middenvelder. Trainer Van 't Schip kan nog geen beroep doen op de geblesseerde Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk. Ajax heeft afgelopen week de aan Excelsior verhuurde Kian Fitz-Jim vroegtijdig terug naar Amsterdam gehaald.

Meer uit Voetbal

Belg De Ketelaere verruilt AC Milan definitief voor Atalanta

BERGAMO (ANP) - Atalanta heeft de Belgische middenvelder Charles De Ketelaere definitief overgenomen van AC Milan. De 23-jarige international van België speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij de winnaar van de Europa League en maakte de afgelopen dagen zelf al bekend dat hij daar zijn carrière zou vervolgen. Dat bevestigt de club uit Bergamo nu, zonder de duur van zijn nieuwe contract te melden.

6 minuten geleden
RKC legt gehuurde middenvelder Weidmann definitief vast

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft de 21-jarige Fransman Daouda Weidmann definitief vastgelegd. De middenvelder, die vorig seizoen al werd gehuurd van Torino, heeft in Waalwijk een contract getekend tot de zomer van 2028.

27 minuten geleden
Montenegrijnse doelman Sarkic (26) onverwachts overleden

LONDEN (ANP) - De Montenegrijnse international Matija Sarkic is op 26-jarige leeftijd onverwachts overleden. De keeper van Millwall had tien dagen geleden nog een basisplaats in het verloren oefenduel met België (2-0), waarin hij uitblonk.

1 uur geleden
Argentijnen Messi en Martínez scoren twee keer tegen Guatemala

LANDOVER (ANP) - Lionel Messi en Lautaro Martínez hebben Argentinië met ieder twee treffers aan een goede afsluiting van de voorbereiding op de Copa América geholpen. De wereldkampioen en titelhouder op het landentoernooi versloeg Guatemala in een oefenwedstrijd in het Amerikaanse Landover met 4-1.

1 uur geleden
Excuses Bentancur aan Spurs-teamgenoot Son om vermeend racisme

MONTEVIDEO (ANP/RTR) - De Uruguayaanse middenvelder Rodrigo Bentancur heeft zijn excuses aangeboden aan Tottenham Hotspur-ploeggenoot Son Heung-min na een "hele slechte grap" over het uiterlijk van de Zuid-Koreaan. Een Uruguayaanse tv-presentator vroeg Bentancur om een shirt van een Spurs-speler, waarop de voetballer antwoordde: "Die van 'Sonny'? Het zou ook Sonny's neef kunnen zijn want ze lijken toch allemaal op elkaar."

2 uur geleden
Duitse coach en spelers in jubelstemming na droomstart op EK

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Julian Nagelsmann was een tevreden bondscoach na een klinkende overwinning van Duitsland op Schotland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK. "Ik moet mijn ploeg een heel groot compliment maken", zei hij. "Ik denk dat iedereen wel weet hoeveel druk er op deze openingswedstrijd stond. Maar we hebben met heel veel intensiteit gespeeld. Die twee snelle doelpunten in de openingsfase hebben ons ook wel geholpen."

12 uur geleden
Schotse aanvoerder Robertson wil ruime nederlaag snel vergeten

MÜNCHEN (ANP) - Andy Robertson wil de ruime nederlaag van Schotland tegen Duitsland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK voetbal snel vergeten. "We hebben de openingswedstrijd tegen het gastland gespeeld. Veel moeilijker wordt het voor ons niet meer", keek de aanvoerder van de Schotten vooruit naar de komende groepsduels met Hongarije en Zwitserland.

12 uur geleden