Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Van Bronckhorst wil met Van Gastel naar Besiktas

Trainer Van Bronckhorst wil met Van Gastel naar Besiktas

ISTANBUL (ANP) - Giovanni van Bronckhorst is bij Besiktas een belangrijke kandidaat voor de functie van hoofdtrainer. De voormalig coach van Feyenoord en Rangers FC heeft interesse in die baan, maar wil wel zijn eigen technische staf samenstellen. Hij wil Jean-Paul van Gastel, de huidige coach van NAC, als assistent meenemen naar de club uit Istanbul. Maar de club uit Breda wil voorlopig niet meewerken, zo bevestigen meerdere bronnen.

De 48-jarige Van Bronckhorst werkte eerder succesvol samen met Van Gastel bij Feyenoord en het het Chinese Guangzhou. Hij wil voorlopig alleen met zijn favoriete technische staf aan de slag bij Besiktas, de huidige nummer 5 van de Turkse competitie die vorige maand afscheid nam van trainer Burak Yilmaz.

De 51-jarige Van Gastel volgde eind september de ontslagen Peter Hyballa op als hoofdtrainer van NAC, de huidige nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie. Hij wil Van Bronckhorst graag vergezellen naar Besiktas.

Meer uit Voetbal

Jacobs nieuwe hoofd jeugdopleiding van Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Zeb Jacobs gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord. De 29-jarige Belg wordt de opvolger van Rini Coolen die aan het einde van het seizoen vertrekt. Jacobs komt over van Rangers FC, waar hij de afgelopen jaren ook de jeugdopleiding leidde. Hij zet binnenkort zijn handtekening onder een driejarig contract.

11 minuten geleden
Verdediger Silva (39) verlaat Chelsea aan einde van seizoen

LONDEN (ANP) - Thiago Silva vertrekt aan het einde van het seizoen na vier jaar bij Chelsea. "Deze club betekent veel voor me", vertelt de 39-jarige verdediger uit Brazilië op de website van zijn club uit Londen. "Ik kwam hier voor één jaar en het zijn er vier geworden. Hopelijk kan ik hier ooit terugkeren in een andere rol. Ik kom graag terug."

44 minuten geleden
Paauw, Nijland en Van der Laan strijden om voorzitterschap KNVB

ZEIST (ANP) - Frank Paauw, Hans Nijland en Jeanet van der Laan zijn de kandidaten voor het voorzitterschap van de KNVB. De nationale voetbalbond meldt dat er geen andere mensen zich meer voor de deadline van afgelopen zondag 24.00 uur bij de nationale voetbalbond hebben gemeld.

4 uur geleden
Darmstadt degradeert na een jaar weer uit Bundesliga

DARMSTADT (ANP) - SV Darmstadt is na een jaar alweer uit de Bundesliga gedegradeerd. De hekkensluiter verloor de thuiswedstrijd tegen FC Heidenheim (0-1) en kan daardoor nummer 16 FSV Mainz niet meer achterhalen. De nummers 17 en 18 degraderen.

16 uur geleden
PSG opnieuw kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

LYON (ANP/DPA) - Paris Saint-Germain heeft een dag na het verprutsen van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre (3-3) alsnog de landstitel binnen. Nummer 2 AS Monaco verloor bij Olympique Lyon (3-2) en kan met nog drie wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten niet meer ongedaan maken. Het is voor PSG de tiende titel in de laatste twaalf jaar en de twaalfde in totaal.

16 uur geleden
Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

ARNHEM (ANP) - Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

17 uur geleden
Atalanta ziet vijfde plaats en Champions League naderen

BERGAMO (ANP) - Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

17 uur geleden