Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Van Bronckhorst hervat volgende week training in China

Trainer Van Bronckhorst hervat volgende week training in China

GUANGZHOU (ANP) - Trainer Giovanni van Bronckhorst gaat eind volgende week de training met Guangzhou R&F in China hervatten. "Hij is met zijn hele selectie zo'n anderhalve week geleden teruggekomen van een trainingskamp in Dubai. Dan moet je in China twee weken in quarantaine. Dat is nu bijna afgelopen", vertelt Guido Albers, de zaakwaarnemer van Van Bronckhorst.

"Daarna is zijn selectie nog een paar dagen vrij voordat ze weer het trainingsveld opgaan. Tijdens de quarantaine heeft hij met zijn staf gewoon online doorgewerkt aan de 'nieuwe’ voorbereiding, zodat ze straks meteen goed kunnen beginnen."

Van Bronckhorst werd begin dit jaar gepresenteerd als nieuwe trainer van Guangzhou R&F, samen met zijn assistent Jean-Paul van Gastel en fysieke trainer Arno Philips. De oud-trainer van Feyenoord keerde even terug naar Nederland na de uitbraak van het coronavirus.

De start van de Chinese voetbalcompetitie werd uitgesteld wegens de pandemie. Het is nog onduidelijk wanneer het seizoen gaat beginnen. De meeste Chinese topclubs beginnen volgende week weer met trainen in eigen land. "Ik denk dat de competitie eind mei wel van start kan gaan", voorspelt Albers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

KNVB wil bekerfinale indien mogelijk houden op 12 juli

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft in een conceptschema de finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en FC Utrecht gepland op 12 juli in de Rotterdamse Kuip. "Dit is het ideale scenario, maar alles is afhankelijk van de omstandigheden", bevestigt manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB berichtgeving van de NOS.

14 minuten geleden
Leverkusen contracteert doelman Jong Duitsland

LEVERKUSEN (ANP) - Leverkusen heeft Lennart Grill gecontracteerd, jeugdinternational van Duitsland. De dit seizoen nog bij Kaiserslautern spelende keeper tekende een verbintenis tot 2024 bij de club van de Nederlandse coach Peter Bosz.

2 uur geleden
Vitesse geeft voetballers 10 dagen rust

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft alle voetballers van het eerste elftal tien vrije dagen gegeven. Dat meldt algemeen directeur Pascal van Wijk op de website van de eredivisionist uit Arnhem.

2 uur geleden
Akkoord over loonoffer profvoetballers Frankrijk

PARIJS (ANP/AFP) - In het Franse betaald voetbal is een akkoord over loonsverlaging voor de profs. "Het idee is dat spelers een deel van hun salarissen in april terugstorten zodat clubs in de coronacrisis de eindjes aan elkaar kunnen knopen", zegt Philippe Piat, voorzitter van de spelersvakbond UNFP tegen het Franse persbureau AFP.

3 uur geleden
Bosz wil 'uit solidariteit' toch voetballen zonder fans

LEVERKUSEN (ANP) - Mocht de Bundesliga straks vanwege de coronacrisis worden uitgespeeld zonder toeschouwers, dan kan Peter Bosz dat accepteren. "Als we helemaal niet voetballen komen veel clubs in grote financiële problemen. Daarom moeten we solidariteit tonen", zegt de Nederlandse coach van topclub Leverkusen.

3 uur geleden
Bulgaarse premier eist boete CSKA Sofia voor groepstraining

SOFIA (ANP/RTR) - De Bulgaarse voetbalclub CSKA Sofia heeft tegen de regels van de overheid in de groepstraining hervat. Op een video die lokale media verspreidden is te zien dat coach Milos Kruscic en twee van zijn assistenten training geven aan minstens zes spelers op het trainingscomplex van de 31-voudig landskampioen. Premier Boiko Borisov van Bulgarije sprak er schande van en zei dat de club een boete moet krijgen.

4 uur geleden
Voorstel AZ voor noodfonds voetbalclubs heeft niet alle steun

ALKMAAR (ANP) - AZ wil dat alle Nederlandse deelnemers aan de Champions League en Europa League stevig gaan bijdragen aan een noodfonds voor clubs die in de problemen zijn gekomen na de uitbraak van het coronavirus. Het voorstel van de club uit Alkmaar heeft nog niet de steun van alle topploegen van Nederland.

5 uur geleden