Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Ten Hag van Ajax is blij met PSV als tegenstander

Trainer Ten Hag van Ajax is blij met PSV als tegenstander

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag is blij dat Ajax zondag, vijf dagen na de galavoorstelling tegen Borussia Dortmund, op PSV stuit in de Johan Cruijff ArenA. "Want dat is een grote wedstrijd", blikte hij vooruit op de topper. "Dat is een finale, de boel staat dan meteen op scherp."

Ten Hag heeft de afgelopen weken al vaker aangegeven dat het gevaar bestaat dat zijn ploeg te veel vertrouwen krijgt van een reeks goede duels. Ondanks zijn waarschuwingen maakte Ajax drie weken geleden een slappe indruk tegen FC Utrecht, met een nederlaag als gevolg (0-1).

Ajax verdedigt tegen PSV de koppositie van de Eredivisie. De club wil zich ook revancheren voor de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-4). "Ik denk dat deze duels niet met elkaar te vergelijken zijn", stelde Ten Hag. "Ze komen op een ander moment. Maar het is zondag wel 'pay back time'."

Rust

De spelers van Ajax zijn fit uit de gewonnen wedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-0) in de Champions League gekomen. PSV kwam donderdagavond nog in actie tegen AS Monaco in de Europa League. De club uit Eindhoven verloor (1-2) en zag aanvallers Noni Madueke en Cody Gakpo geblesseerd afhaken. Mogelijk ontbreken ze tegen Ajax.

Trainer Roger Schmidt vertelde afgelopen week dat hij het als een groot nadeel ziet dat zijn PSV twee dagen minder rust heeft voor de topper in Amsterdam. "Ik denk dat dit geen doorslaggevende factor is", reageerde Ten Hag. "Wij hebben alles in eigen hand. We willen volle bak gaan en de week goed afsluiten. PSV heeft een goede selectie. Ze kunnen wel dingen opvangen. Ze zullen met een strijdbaar en goed elftal starten."

Ajax had het de laatste duels lastig met PSV. Vorig seizoen eindigden beide competitieduels onbeslist. Ajax kwam voor eigen publiek terug van een achterstand van twee doelpunten (2-2) en redde in de slotfase een punt in Eindhoven (1-1). "Ik denk dat onze speelwijze hen wel ligt", zei Ten Hag. "Maar we gaan die niet veranderen. Ik kan me ook heel goede duels van ons tegen PSV herinneren, zoals begin dit jaar voor de beker", doelde hij op een zege van 2-1. "Tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal zetten we goed druk, maar verspeelden we soms te snel de bal. Dat moet nu beter."

Meer uit Voetbal

Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

1 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

2 uur geleden
FC Eindhoven neemt na dit seizoen afscheid van trainer Weijs

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Willem Weijs. Dat meldt de huidige nummer 15 van de eerste divisie op de clubwebsite.

2 uur geleden
Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

4 uur geleden
Ultee volgt Brood op als trainer TOP Oss

OSS (ANP) - Sjors Ultee is vanaf komend seizoen trainer van TOP Oss. De 36-jarige voormalige coach van Fortuna Sittard en SC Cambuur volgt bij de Brabanders Ruud Brood op.

4 uur geleden
Dumfries na landstitel met Inter nog niet bezig met toekomst

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries weet nog niet of hij komend seizoen bij Internazionale speelt. De rechtervleugelverdediger, die maandag de Italiaanse landstitel won met zijn club, heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar.

7 uur geleden
Inzaghi: drie jaar met zes prijzen moeilijk voor te stellen

MILAAN (ANP) - Inter-trainer Simone Inzaghi prees na de twintigste landstitel zijn spelers. "Het is een geweldig gevoel, we hebben iets ongelooflijks gedaan", zei de 48-jarige voormalige spits. "In drie jaar hebben we zes prijzen gewonnen en een Champions League-finale gespeeld. Dat is moeilijk voor te stellen."

8 uur geleden