Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Steijn houdt deur open voor terugkeer Sneijder bij Ajax

Trainer Steijn houdt deur open voor terugkeer Sneijder bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Wesley Sneijder is nog steeds van harte welkom bij Ajax. "De deur staat nog altijd open voor hem", vertelde trainer Maurice Steijn vrijdag na de laatste training van de Amsterdammers voor het eerste competitieduel van zaterdagavond met Heracles Almelo in de Johan Cruijff ArenA.

"Wesley wil graag trainer worden", zei Steijn over de recordinternational van het Nederlands elftal die bij Ajax doorbrak als prof. "Hij zoekt naar een plek waar zijn kwaliteiten en kracht tot uiting komen. Ik heb verschillende keren met hem gesproken. En dat waren fijne gesprekken. We hebben afgesproken dat we gaan kijken in welke rol we dat bij Ajax kunnen gieten. Ik ben daar voorstander van en hij heeft daar ook met Sven over gesproken", verwees Steijn naar de Duitse directeur voetbalzaken Mislintat van Ajax.

"Daarna is er iets gebeurd met supporters", doelde Steijn op fans van de harde supporterskern van de F-Side die niet blij waren met oude uitspraken van Sneijder. "Maar dat is gelukkig uit de wereld geholpen door de supporters en Wesley zelf. Daarna is er iets intens triest in zijn privésituatie gebeurd", verwees de trainer van Ajax naar het overlijden van de moeder van Sneijder. "En nu heeft Sven het heel druk met andere transfers. Maar Sven gaat Wesley zeker bellen."

Sneijder verklaarde afgelopen week op Instagram dat de huidige koers van de beleidsmakers van Ajax ver afstaat van het DNA van de club waarmee hij opgroeide. "Maar dat was denk ik redelijk impulsief", zei Steijn. "Misschien had hij me verkeerd begrepen toen ik zei dat we Sneijder even 'on hold' hadden gezet. Ik bedoelde alleen maar dat we nu met transfers bezig zijn. Hopelijk kunnen we daarna snel om tafel om te bekijken welke rol hij bij ons kan spelen. Ik heb fijne gesprekken met hem gevoerd. Hij gaat zich ook opgeven voor de trainerscursus. Hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen."

Meer uit Voetbal

Tottenham begint tegen AZ met Van de Ven op de bank

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur begint de wedstrijd tegen AZ in de Europa League met Micky van de Ven op de bank. De 23-jarige verdediger is een van de vaste spelers van de Londense club die niet in basis staan tegen de Alkmaarders. Aanvaller Heung-Min Son zit helemaal niet bij de selectie van coach Ange Postecoglou. Richarlison en Timo Werner staan wel in de startopstelling van de Spurs.

41 minuten geleden
Coach Mancini vertrokken bij nationale ploeg van Saudi-Arabië

RIYAD (ANP) - Roberto Mancini is niet langer de bondscoach van de nationale ploeg van Saudi-Arabië. De 59-jarige Italiaan is na 'onderling overleg' vertrokken, zo meldt de voetbalbond van het land waar steeds meer topspelers gaan voetballen.

1 uur geleden
PSV moet middenvelder Schouten meerdere weken missen

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de komende weken geen beroep doen op Jerdy Schouten. De 27-jarige middenvelder heeft in het duel met AZ van afgelopen zaterdag een spierblessure opgelopen, zo heeft aanvullend medisch onderzoek uitgewezen. Schouten mist onder meer de topper tegen Ajax op 2 november.

1 uur geleden
Doelman Olij verlengt contract bij Sparta tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Nick Olij heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam opengebroken en verlengd tot medio 2028. De oude verbintenis van de 29-jarige keeper zou in de zomer van 2026 aflopen.

2 uur geleden
Bondscoach Jonker wil dat voetbalsters zich tonen tegen Indonesië

ZEIST (ANP) - Bondscoach Andries Jonker wil dat de voetbalsters van het Nederlands elftal vrijdag tegen het onbekende Indonesië vooral een goede wedstrijd laten zien. Mede door afwezigheid van enkele vaste speelsters van Oranje zoals Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn gaan meerdere voetbalsters speeltijd krijgen die normaal minder in aanmerking daarvoor komen. Middenveldster Nina Nijstad van PSV maakt in ieder geval haar debuut.

2 uur geleden
FC Den Bosch herkent vijf relschoppers van duel met Vitesse

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch heeft vijf fans geïdentificeerd die zich afgelopen vrijdag misdroegen tijdens een thuisduel met Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie. De club wil nog meer supporters opsporen en heeft specialisten van de KNVB ingeschakeld om camerabeelden te bekijken.

3 uur geleden
Ajax begint met Weghorst aan uitduel met Qarabag

BAKOE (ANP) - Ajax begint met Wout Weghorst als spits aan de uitwedstrijd tegen Qarabag in de Europa League. De aanvaller heeft de voorkeur gekregen boven Brian Brobbey. Het is zijn eerste basisplaats bij de Amsterdamse club.

3 uur geleden