Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Southampton ervoer wedstrijd vanuit huis als 'vreselijk'

Trainer Southampton ervoer wedstrijd vanuit huis als 'vreselijk'

SOUTHAMPTON (ANP/RTR) - De trainer van de Engelse voetbalclub Southampton, Ralph Hasenhüttl, heeft het coachen van zijn team vanuit huis als "vreselijk" ervaren. De Oostenrijker zit in quarantaine vanwege een positieve test in zijn huishouden en stuurde zijn elftal dinsdagavond zodoende via een videoverbinding vanuit huis aan. Het werd 0-0 tegen West Ham United.

"Het was vreselijk, erg moeilijk. Voor de wedstrijd was het nog wel goed. We hadden eindelijk een manier gevonden om de spelers te instrueren; ik deed de bijeenkomsten, ik sprak ze toe in de kleedkamer en legde uit wat ik wilde. En ik sprak ook met ze in de rust", aldus Hasenhüttl.

"Het moeilijke was echter dat ik geen live beelden zag. Je hoort wel stemmen, maar je hebt er geen beeld bij. Dat maakte het erg moeilijk. Al met al werkte het best goed, maar mijn houding was niet erg gezond. Ik heb overal pijn omdat ik op mijn knieën voor de televisie zat."

Hasenhüttl is de derde trainer die zijn ploeg vanuit huis aanstuurde. Eerder deden David Moyes van West Ham en Scott Parker van Fulham dat al.

Southampton staat negende met 26 punten uit zestien duels. Maandag is Liverpool de tegenstander in Southampton.

Meer uit Voetbal

Chelsea lijdt fors verlies vanwege sancties tegen Abramovitsj

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalclub Chelsea heeft afgelopen seizoen ruim 120 miljoen pond verlies gemaakt, omgerekend bijna 140 miljoen euro. Dat komt volgens Chelsea vooral vanwege alle beperkingen waar de club mee te maken had als gevolg van de sancties tegen voormalig eigenaar Roman Abramovitsj. De Russische zakenman verkocht Chelsea aan het einde van het vorige seizoen aan een Amerikaans consortium onder leiding van Todd Boehly.

49 minuten geleden
MVV wil zo snel mogelijk kunstgras omruilen voor echt gras

MAASTRICHT (ANP) - Voetbalclub MVV Maastricht wil kunstgras zo snel mogelijk omruilen voor natuurgras. Aangezien de club uit de Keuken Kampioen Divisie slechts over één veld beschikt, waarop naast het eerste elftal ook alle teams uit de jeugdopleiding spelen en trainen, moet MVV een extra veld hebben. Het plan is boven de parkeerplaats voor stadion De Geusselt een trainingsveld aan te leggen.

1 uur geleden
Matchis bedroefd om dood PSV-er, maar dankbaar voor inzet donatie

LEIDEN (ANP) - Stichting Matchis, het centrum voor stamceldonoren, reageert bedroefd op de dood van perschef Thijs Slegers van PSV. De vroegere sportjournalist stierf op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Begin februari maakte hij bekend dat hij zelf niet meer beter kon worden, maar anderen misschien wel. Daarom deed hij een oproep om stamcellen en bloed te doneren. Matchis heeft sindsdien een kleine 11.000 potentiële stamceldonoren extra kunnen registreren.

2 uur geleden
PSV-perschef Slegers overleden aan leukemie

EINDHOVEN (ANP) - Perschef Thijs Slegers van PSV is op 46-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Slegers maakte begin februari bekend dat hij van de doktoren te horen had gekregen dat ze hem niet meer konden helpen. De voormalig sportjournalist deed toen de oproep aan iedereen om bloed- en stamceldonor te worden en dat leverde duizenden nieuwe donoren op voor bloedbank Sanquin en Stichting Matchis.

2 uur geleden
KNVB gaat brief met beschuldigingen AZ voorleggen aan alle clubs

ZEIST (ANP) - De Nederlandse voetbalbond KNVB gaat de brief met beschuldigingen die AZ onlangs heeft gestuurd voorleggen aan de andere clubs uit het betaalde voetbal. De KNVB heeft de brief op de agenda gezet voor de komende Algemene Vergadering Betaald Voetbal, die op 27 juni wordt gehouden. "Wij vinden dat de leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich hierover moeten kunnen uitspreken", aldus een woordvoerder.

3 uur geleden
Mexico ondanks eigen doelpunt Álvarez door in Nations League

MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse voetballers hebben ondanks een eigen doelpunt van Ajax-middenvelder Edson Álvarez de halve finales van de Concacaf Nations League bereikt. Een gelijkspel tegen Jamaica (2-2) volstond voor de ploeg van de nieuwe bondscoach Diego Cocca om eerste te worden in de poule. Mexico bleef Jamaica 2 punten voor.

7 uur geleden
Oranje gaat op jacht naar monsterzege op Gibraltar

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal gaat op jacht naar een monsterzege in het thuisduel met Gibraltar in de EK-kwalificatie. Volgens bonscoach Ronald Koeman kan Oranje alleen met veel doelpunten iets rechtzetten na de afgang van vrijdag in Frankrijk (4-0).

8 uur geleden