Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Schreuder ziet Ajax opbloeien na invalbeurt Brobbey

Trainer Schreuder ziet Ajax opbloeien na invalbeurt Brobbey

SITTARD (ANP) - Trainer Alfred Schreuder weet niet of hij met Ajax verkeerd aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard is begonnen of dat hij juist goed heeft gewisseld. "Dat laat ik aan anderen over", zei hij na een zege van 3-2 in het zuiden van Limburg. "Maar na die wissels ging het natuurlijk wel veel beter."

Ajax keek tegen een achterstand van 1-0 aan toen de opvolger van Erik ten Hag in de rust Brian Brobbey en Davy Klaassen voor Steven Berghuis en Perr Schuurs bracht. "Ik heb geen spijt dat ik zonder hen was begonnen", zei hij. "Want we hebben de hele week goed getraind en dachten dat we het zo goed konden doen. Maar dat bleek niet zo en dan moet je niet heel lang wachten met ingrijpen. Dan moet je als trainer lef tonen."

Ajax profiteerde vooral van het inbrengen van Brobbey. De spits leverde de assist op de 1-2 van Devyne Rensch en tekende zelf voor de 1-3. Met een echte spits als Brobbey ging Ajax ook makkelijker voetballen. "We weten wat Brian kan en gelukkig hebben we een heel brede selectie", zei Schreuder. "Brian wordt steeds fitter. Hij kan nu het eerste uur spelen of invallen. Hij traint hard. Hopelijk kan hij snel meer minuten maken."

Meer uit Voetbal

Feyenoord start met middenvelder Zerrouki in Madrid

MADRID (ANP) - Ramiz Zerrouki begint met Feyenoord aan de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Yankuba Minteh, die op de bank zit als het duel om 18.45 uur van start gaat.

56 minuten geleden
FIFA laat Russische voetballers toe op WK's onder 17

ZÜRICH (ANP) - Russische voetballers zijn weer welkom op jeugdtoernooien voor de categorie onder 17. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA woensdag bekend. Rusland was uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien sinds de inval in Oekraïne in februari 2022.

57 minuten geleden
WK voetbal in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal

ZÜRICH (ANP) - Het wereldkampioenschap voetbal is in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal. Dat heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt. De eerste drie wedstrijden zijn in Uruguay, Argentinië en Paraguay, dit vanwege het 100-jarig bestaan van het WK. De eerste editie van de mondiale voetbalstrijd was in 1930 in Uruguay.

1 uur geleden
KNVB besteedt met online-talkshow aandacht aan Coming Out Day

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB staat op woensdag 11 oktober stil bij Coming Out Day, een dag waarop jaarlijks aandacht wordt besteed aan het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. "Voetbal brengt miljoenen mensen met uiteenlopende achtergronden samen. Talent en passie voor voetbal kennen geen onderscheid, maar helaas komt discriminatie in het voetbal nog steeds voor, waaronder richting lhbtiq+'s", stelt de KNVB.

4 uur geleden
Wereldvoetbalbond FIFA denkt aan terugkeer Russische jeugdteams

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA overweegt Russische teams weer toe te laten in het internationale voetbal. Volgens Sky News volgt daarover mogelijk later op woensdag al een besluit. Rusland is sinds de inval in Oekraïne van februari 2022 uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien.

5 uur geleden
Verenigd Koninkrijk en Ierland enige kandidaat EK voetbal 2028

LONDEN (ANP) - Turkije heeft zich teruggetrokken voor de organisatie van het EK voetbal van 2028. Dat meldt de BBC. Daarmee is er geen concurrent meer voor het gezamenlijke bid van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

6 uur geleden
PEC Zwolle straft supporters na misdragingen

ZWOLLE (ANP) - Eredivisieclub PEC Zwolle heeft zeventien supporters een voorlopig stadionverbod opgelegd na ongeregeldheden kort na de verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) afgelopen weekend. PEC-supporters braken na de nederlaag door hekken en zochten de confrontatie met fans van Heracles.

7 uur geleden