Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Schreuder neemt zijn spelers van Ajax weinig kwalijk

Trainer Schreuder neemt zijn spelers van Ajax weinig kwalijk

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Alfred Schreuder nam zijn spelers van Ajax weinig kwalijk na het gelijkspel tegen NEC (1-1). "Ik ben zeer tevreden over de manier waarop ze op het veld stonden", zei hij. "Maar ik kan natuurlijk niet tevreden zijn over het resultaat. Dat mag duidelijk zijn. Ajax moet hier winnen."

Ajax won voor de vierde keer op rij niet in de Eredivisie. Dat gebeurde voor het laatst in 2012. De club staat na vijftien duels in de Eredivisie op 31 punten. Dat is het laagste puntenaantal sinds het seizoen 2013-2014 toen Ajax in de eerste vijftien competitiewedstrijden slechts 28 punten wist te verzamelen.

Schreuder miste tegen NEC de zieke Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn. "Maar dat mag geen excuus zijn", zei Schreuder. "Er stond nog steeds een goede ploeg op het veld. We hebben in de eerste helft voor ons doen zeer goed gespeeld. We waren dominant en creƫerden heel veel kansen. Het had bij rust 0-2 of 0-3 moeten zijn. In de tweede helft ging NEC iets opportunistischer spelen. Ze scoorden uit een onterechte vrije trap die wij beter moesten verdedigen. Daarna waren we minder dominant dan in de eerste helft, maar we hielden controle. We hadden deze wedstrijd moeten winnen. Het zegt denk ik genoeg dat doelman Jasper Cillessen de man van de wedstrijd was."

Ajax speelt woensdag voor de beker tegen FC Den Bosch. Daarna volgen competitiewedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord. De druk op de trainer en spelers van de club is groot na een serie tegenvallende resultaten. "Maar ik kan niet zoveel met die druk", zei Schreuder die nog het vertrouwen van de clubleiding geniet. "Dat heb ik allemaal niet in eigen hand. Ik moet ervoor zorgen dat we weer gaan winnen. Hopelijk komen er deze week wat spelers terug. Al klonken ze zaterdag echt ziek toen ik ze sprak."

Meer uit Voetbal

Koeman optimistisch over De Jong: het loopt volgens plan

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft goede hoop dat Frenkie de Jong volgende week zondag mee kan in de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen. "Het loopt volgens plan", zei hij op een persconferentie in Zeist over de van een enkelblessure herstellende middenvelder.

58 minuten geleden
Verbruggen heeft na boodschap Koeman 'grijns van oor tot oor'

ZEIST (ANP) - Bart Verbruggen reageerde dinsdag redelijk ingetogen toen hij van bondscoach Ronald Koeman te horen kreeg dat hij op het komende EK voetbal de eerste doelman van Oranje is. "Ik heb geen dansje gemaakt en ook niet op een tafel gestaan, maar ik had wel een grijns van oor tot oor", vertelde de 21-jarige keeper van Brighton & Hove Albion.

1 uur geleden
Koeman wist al tijdje dat hij voor Verbruggen zou kiezen

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman wist al een tijdje dat hij op het komende Europees kampioenschap zou kiezen voor doelman Bart Verbruggen. De keeper van Brighton & Hove Albion maakte indruk in de interlands die hij in oktober en november speelde.

1 uur geleden
Heracles Almelo neemt twee verdedigers over van Pescara

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft de komst van de verdedigers Ivan Mesik en Lorenzo Milani aangekondigd. Het duo komt over van de Italiaanse club Delfino Pescara 1936, die uitkomt in de Serie C.

1 uur geleden
Koeman mag in komende twee oefenduels zes keer wisselen

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman mag tijdens de komende twee oefenwedstrijden tegen Canada (donderdag) en IJsland (maandag) zes keer wisselen in plaats van vijf keer. Er is afgesproken om daarvoor maximaal drie wisselmomenten te gebruiken, de rust niet meegerekend, aldus de KNVB.

2 uur geleden
Voetbalclub Racing Genk stelt Fink aan als nieuwe trainer

GENK (ANP) - Racing Genk heeft Thorsten Fink aangesteld als nieuwe trainer. De 56-jarige Duitser tekende een contract voor onbepaalde tijd, zo meldde de Belgische voetbalclub. Hij is de opvolger van Wouter Vrancken, die in mei nog voor het einde van het seizoen moest vertrekken.

2 uur geleden
Koeman kiest op EK naar alle waarschijnlijkheid voor Verbruggen

ZEIST (ANP) - Bart Verbruggen is op het Europees kampioenschap naar alle waarschijnlijkheid de eerste doelman van Oranje. De keeper van Brighton & Hove Albion schuift om 14.00 uur naast bondscoach Ronald Koeman aan voor een persconferentie, laat een woordvoerder van de KNVB weten.

3 uur geleden