Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Luhukay vier maanden na verlengen contract weg bij VVV

Trainer Luhukay vier maanden na verlengen contract weg bij VVV

VENLO (ANP) - Trainer Jos Luhukay vertrekt bij VVV-Venlo. De 58-jarige Limburger verlengde in januari zijn contract bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie nog tot de zomer van 2023, maar vier maanden later neemt hij afscheid. "Het belang van de club gaat boven alles en ik denk dat het nu een geschikt moment is voor mezelf en de club om dit aan anderen over te laten", aldus Luhukay.

De geboren Venlonaar ging in maart vorig jaar aan de slag bij VVV, als opvolger van de ontslagen Hans de Koning. Luhukay kreeg de opdracht om de club uit Venlo in de Eredivisie te houden. VVV stond op dat moment net boven de degradatiestreep op de vijftiende plaats. Onder leiding van Luhukay pakte VVV slechts 1 punt en degradeerde het rechtstreeks uit de Eredivisie.

Desondanks besloot de clubleiding om door te gaan met Luhukay, die in Duitsland succesvol was bij onder anderen Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC. VVV kwam in de Keuken Kampioen Divisie niet verder dan de tiende plaats en liep deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie mis.

"Ik heb Jos leren kennen als een echte professional, die altijd het hoogste nastreeft met respect voor de mogelijkheden van de club", zegt algemeen directeur Marco Bogers. "Hij heeft altijd meegedacht in het belang van VVV en doet dat in deze situatie ook."

Meer uit Voetbal

Roda JC en FC Groningen strijden op laatste speeldag om promotie

KERKRADE (ANP) - Roda JC is door een 2-0-zege op SC Cambuur nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen bij Telstar diep in blessuretijd met 1-1 gelijkspeelde, valt de beslissing volgende week.

12 minuten geleden
Geen winnaar bij Eredivisiewedstrijd Almere City - sc Heerenveen

ALMERE (ANP) - De wedstrijd tussen Almere City en sc Heerenveen is in een gelijkspel geëindigd. In Almere kwamen de Friezen via Osame Sahraoui terug tot 1-1 na een vroege achterstand. Kornelius Hansen had de ploeg van coach Alex Pastoor op voorsprong gezet.

13 minuten geleden
Willem II speelt gelijk in Dordrecht en is terug in Eredivisie

DORDRECHT (ANP) - Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel pas diep in blessuretijd.

15 minuten geleden
Dallinga maakt dertiende competitiegoal voor verliezend Toulouse

TOULOUSE (ANP) - Met zijn dertiende doelpunt van het seizoen in de Franse Ligue 1 heeft Thijs Dallinga zijn club Toulouse in het duel met Montpellier niet aan punten kunnen helpen. De bezoekers zegevierden met 1-2.

1 uur geleden
UEFA keurt EK-selecties van 26 spelers definitief goed

NYON (ANP) - De nationale voetbalteams mogen bij het EK van 2024 in Duitsland volgende maand uit een selectie van maximaal 26 spelers bestaan. De Europese voetbalbond heeft het verzoek de selecties van 23 naar 26 spelers uit te breiden goedgekeurd, zo meldt de UEFA via X.

3 uur geleden
AZ strijdt tegen FC Twente voor laatste kans op derde plaats

ALKMAAR (ANP) - AZ legt zich niet neer bij een vierde eindklassering in de Eredivisie. De club uit Alkmaar wil zich zondag met een thuiszege op FC Twente volop mengen in de strijd om de derde positie, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League.

4 uur geleden
Trainer Van Bommel staat voor vertrek bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Trainer Mark van Bommel staat voor een vertrek bij Royal Antwerp FC. De 47-jarige oud-voetballer van PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan is na dit seizoen toe aan een nieuwe uitdaging, zo weten media uit Nederland en België.

4 uur geleden