Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Jansen: AZ en Feyenoord gewend aan drukke speelschema

Trainer Jansen: AZ en Feyenoord gewend aan drukke speelschema

WIJDEWORMER (ANP) - AZ en Feyenoord zijn de komende weken in de titelstrijd in de Eredivisie, vanwege hun drukke speelschema, niet in het nadeel ten opzichte van Ajax en PSV. Dat zei AZ-trainer Pascal Jansen donderdag in zijn vooruitblik op de uitwedstrijd van vrijdag tegen Vitesse.

"Het is nu natuurlijk nog een beetje in de glazen bol kijken, maar de teams waar het om gaat zijn gewend om meerdere wedstrijden te spelen", aldus Jansen, die het de komende twee weken met AZ in de achtste finales van de Conference League opneemt tegen Lazio. Feyenoord treft tegelijkertijd in de achtste finales van de Europa League Sjachtar Donetsk. Ajax en PSV doen alleen nog mee in de competitie en de KNVB-beker.

AZ heeft na 23 speelronden een achterstand van 5 punten op koploper Feyenoord en van 2 punten op Ajax. "We willen zo lang mogelijk mee blijven doen om de bovenste plekken", aldus Jansen. "We hebben een tikje opgelopen met de nederlaag van twee weken terug bij Feyenoord. Op basis van de huidige stand kan ik me er iets bij voorstellen dat mensen zeggen dat de titelstrijd tussen Feyenoord en Ajax gaat. Maar het staat dicht bij elkaar. Het is niet dat het gat niet te overbruggen is. Wij praten nu alleen over de eerstkomende wedstrijd."

Niet meer op drie fronten actief

Jansen was, net als Feyenoord, graag nog op drie fronten actief geweest. De Alkmaarders verloren vorige maand in de beker echter van FC Utrecht. Utrecht ging dinsdag vervolgens met 4-1 ten onder tegen de amateurs van Spakenburg. "Dat is het prachtige van het bekertoernooi. Kijk naar Engeland, waar Southampton in de FA Cup van Grimsby Town verliest. Zo hoort het bekertoernooi soms een beetje te zijn, al was ik er met AZ zelf graag nog bij geweest."

Begin januari verspeelde AZ in de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Vitesse 2 punten: 1-1. "Dat was een taaie wedstrijd. Vitesse is goed georganiseerd", aldus Jansen. "Voor Vitesse is de situatie nu ook wat anders. Het resultaat wordt naarmate het einde van de competitie nadert steeds belangrijker."

Cocu over AZ

Vitesse-trainer Phillip Cocu verwacht een vergelijkbaar duel als in Alkmaar. "AZ heeft een vaste speelwijze, met een goede structuur en kwalitatief goede spelers die het verschil kunnen maken. Waar ze op de ranglijst staan, zegt genoeg over hun constante prestaties. Maar ik verwacht dat we, net als in Alkmaar, weer laten zien dat we het kunnen."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden