Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Dortmund vindt Manchester City beste ploeg ter wereld

Trainer Dortmund vindt Manchester City beste ploeg ter wereld

MANCHESTER (ANP) - Trainer Edin Terzic van Borussia Dortmund vindt Manchester City op dit moment de beste ploeg ter wereld. Zijn elftal neemt het dinsdag in de kwartfinales van de Champions League op tegen de ploeg die in Engeland onbedreigd afkoerst op de landstitel. "City is momenteel het sterkste team ter wereld, met ongelooflijke kwaliteiten", zei Terzic in het Etihad-stadion van de tegenstander. "Maar wij hebben zelf afgedwongen dat we hier staan, we moeten nu twee keer ons beste spel laten zien."

Dortmund presteert in de Bundesliga wisselvallig en staat op de vijfde plaats. Zaterdag verloor de ploeg van Terzic in eigen stadion van Eintracht Frankfurt (1-2). In de Champions League presteert de Duitse ploeg wel goed. Dortmund plaatste zich als groepswinnaar voor de knock-outfase en rekende daarin al af met Sevilla, de winnaar van de Europa League van vorig jaar.

"De kritiek die we krijgen is gerechtvaardigd", zegt Terzic, die als interim-trainer het seizoen afmaakt. "Maar laten we niet in negativiteit doorslaan. We hebben de kwaliteiten, we moeten die nu laten zien. City zal veel balbezit hebben, daar moeten we vanuit gaan. Ze willen hun tegenstanders kapot spelen en zo ruimtes creëren. Als wij de bal hebben, moeten we direct naar voren gaan. Dan is het moeilijk om ons af te stoppen", zegt Terzic, die met de Noorse spits Erling Haaland over de topscorer van de Champions League beschikt. Haaland maakte al tien doelpunten.

Meer uit Voetbal

Nagelsmann blijft ook na het EK bondscoach Duitse voetballers

BERLIJN (ANP) - Julian Nagelsmann blijft voorlopig bondscoach van de Duitse voetballers. De 36-jarige voormalige trainer van Bayern München verlengde zijn contract met de Duitse bond tot 2026 en leidt Duitsland dus ook in de kwalificatie richting het WK, dat over twee jaar in de Verenigde Staten, Canada en Mexico plaatsvindt.

2 uur geleden
Voorzitter Lille hekelt houding Argentijnse doelman Martínez

LILLE (ANP) - Doelman Emiliano Martínez van Aston Villa heeft geen vrienden gemaakt in Frankrijk. De Argentijn probeerde in de strafschoppenserie van de kwartfinales van de Conference League tegen Lille er alles aan te doen de spelers uit hun concentratie te halen.

6 uur geleden
Klopp ziet Europese uitschakeling als voordeel voor competitie

BERGAMO (ANP/RTR) - Jürgen Klopp treurt niet lang om de uitschakeling van Liverpool in de kwartfinales van de Europa League door Atalanta. De Duitse trainer, die na dit seizoen bij de club vertrekt, ziet het als voordeel in de spannende strijd om de Engelse landstitel.

6 uur geleden
Club Brugge viert eerste Europese halve finale in 32 jaar

THESSALONIKI (ANP/BELGA) - Club Brugge heeft het bereiken van de eerste Europese halve finale in 32 jaar uitgebreid gevierd. "Dit is echt prachtig, een historisch moment", zei aanvoerder Hans Vanaken na de overwinning van 2-0 op PAOK Saloniki in de Conference League tegen Sporza. Club Brugge had het thuisduel al met 1-0 gewonnen.

7 uur geleden
Italië zeker van vijf plekken in Champions League

ROME (ANP/AFP) - Italië is zeker van vijf tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League van komend seizoen. Het Zuid-Europese land kan een plek bij de eerste twee op de coëfficiëntenlijst van de UEFA na donderdag niet meer ontgaan. Dat komt door de prestaties van AS Roma, Atalanta en Fiorentina, die zich alle drie verzekerden van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League (Roma en Atalanta) en Conference League (Fiorentina).

7 uur geleden
Bayer Leverkusen vier dagen na landstitel verder in Europa League

LONDEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich, vier dagen na het veroveren van de Duitse landstitel, verzekerd van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League. De kampioen speelde in Londen met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Invaller Jeremie Frimpong, na de rust in de ploeg gekomen, bepaalde vlak voor tijd de eindstand.

16 uur geleden
Liverpool kan 3-0-zege van Atalanta niet wegpoetsen in EL

BERGAMO (ANP) - Liverpool FC is er niet in geslaagd om de 3-0-nederlaag tegen Atalanta weg te poetsen. De ploeg van de basisspelers Cody Gakpo en Virgil van Dijk won weliswaar met 1-0 in Bergamo, maar plaatste zich niet voor de halve finale van de Europa League.

16 uur geleden