Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer De Jong verlengt contract bij Cambuur

Trainer De Jong verlengt contract bij Cambuur

LEEUWARDEN (ANP) - Henk de Jong heeft zijn contract als trainer bij SC Cambuur verlengd. De Fries blijft nog twee jaar langer bij de club waarmee hij dit seizoen promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde.

"Een fantastisch gevoel", zegt de 56-jarige trainer over zijn langere verblijf in Leeuwarden. "Iedereen weet wat ik voel voor deze mooie volksclub en in de afgelopen jaren is dat alleen maar sterker geworden. We zijn hier bovendien nog niet klaar en ik kijk er enorm naar uit om met iedereen rondom de club de ingezette koers voort te zetten op weg naar het nieuwe stadion."

De Jong keerde in 2019 terug bij SC Cambuur, nadat hij van 2014 tot 2016 ook al de eindverantwoordelijke was geweest in Leeuwarden. Hij stond vorig seizoen met Cambuur riant aan kop in Keuken Kampioen Divisie toen de competitie in maart abrupt werd beëindigd vanwege de coronacrisis. De club probeerde nog tevergeefs via de rechter promotie af te dwingen.

Titel

Afgelopen seizoen kwam het alsnog goed voor de Leeuwarders, die met overmacht de titel veroverden in de Keuken Kampioen Divisie en komend seizoen weer in de Eredivisie voetballen.

Ook Foeke Booy, technisch manager van Cambuur, is blij met het langer aanblijven van De Jong. "Een betere ambassadeur voor de club is er niet. En wat veel mensen misschien nog wel eens vergeten, is dat Henk ook echt een zeer bekwaam vakman is. Daarvoor hoef je alleen maar naar zijn cv te kijken. Daarbij passen zijn manier van voetballen en warme persoonlijkheid uitstekend bij het bijzondere DNA van deze club."

Meer uit Voetbal

Engelse pers kiest Foden (ManCity) als beste speler van het jaar

LONDEN (ANP) - Engelse voetbaljournalisten hebben aanvaller Phil Foden van Manchester City gekozen als beste voetballer van het jaar in Engeland. Bij de vrouwen ging de prestigieuze prijs naar clubgenote Khadija Shaw uit Jamaica.

8 minuten geleden
De Graafschap mag geen fans meenemen naar FC Emmen

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap mag volgende week vrijdag geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de club uit Doetinchem bestraft omdat fans veel vuurwerk afstaken tijdens een uitduel met FC Groningen.

43 minuten geleden
Van Dijk mist mogelijk thuisduel van Liverpool met Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Virgil van Dijk mist zondag mogelijk de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Tottenham Hotspur. "Hij heeft afgelopen week niet met de ploeg getraind", zei trainer Jürgen Klopp op een persconferentie. "Maar het is de bedoeling dat hij vrijdag weer aansluit."

54 minuten geleden
Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

13 uur geleden
Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

ROME (ANP) - Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

13 uur geleden
Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

19 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

23 uur geleden