Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer De Jong sluit met cyste in hoofd weer aan bij Cambuur

Trainer De Jong sluit met cyste in hoofd weer aan bij Cambuur

LEEUWARDEN (ANP) - Trainer Henk de Jong gaat weer aan de slag bij SC Cambuur. De 57-jarige coach heeft van zijn artsen toestemming gekregen om weer voorzichtig te beginnen met werken. Bij De Jong werd begin vorige maand een cyste aangetroffen in zijn hoofd.

"Die cyste is vrij groot en zit vrij diep", zegt De Jong in een videoboodschap. "Dat was natuurlijk schrikken. De doktoren hebben ernaar gekeken, ik ben bij verschillende ziekenhuizen geweest. Ze hebben geadviseerd om de cyste te laten zitten. Als ik toch weer klachten krijg, kunnen ze daar wat aan doen, zonder een ingrijpende grote operatie."

De Jong ontbrak in de laatste weken van de eerste seizoenshelft bij Cambuur. Assistent-trainer Pascal Bosschaart nam de taken van de hoofdtrainer over. "Ik mag nu weer rustig gaan opbouwen", aldus De Jong. "Dat betekent dat ik weer zo nu en dan op de club zal zijn. Rondom de wedstrijden ben ik er gewoon weer bij. Maar ik moet wel opbouwen. Het heeft tijd nodig, dat voel ik. Dat komt ook door de klachten die ik begin december had."

De Jong laat de interviews voorlopig over aan Bosschaart. "Ik zal eraan moeten denken hoe ik mijn leven op dit moment inricht. Ik doe geen lezingen en bijeenkomsten meer en ik zal mijn telefoongebruik toch ook moeten veranderen, want dat kost uren per dag."

Cambuur staat halverwege het seizoen op de achtste plaats in de Eredivisie. De club uit Leeuwarden hervat de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

10 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

10 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

13 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

13 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

14 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

15 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

16 uur geleden