Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Chelsea: als we maar een bus en genoeg shirts hebben

Trainer Chelsea: als we maar een bus en genoeg shirts hebben

NORWICH (ANP) - Trainer Thomas Tuchel heeft geen idee waar het met Chelsea heen gaat nu eigenaar Roman Abramovitsj op een sanctielijst staat. De Britse overheid besloot donderdag, enkele uren voor de competitiewedstrijd van Chelsea tegen Norwich City, om alle tegoeden en bezittingen van de Russische zakenman te bevriezen. Die maatregelen raken ook Chelsea, dat onder meer de fanshop moest sluiten en voorlopig geen contracten mag afsluiten met spelers.

"Ik zag dit niet aankomen en ik heb ook geen idee wat ons morgen weer te wachten staat", zei Tuchel na de winst op Norwich City (1-3). "Dit is nu groot nieuws, maar ik weet niet hoeveel impact dit heeft op de toekomst. We hebben daar ook geen invloed op. Zolang we maar genoeg shirts hebben en een bus om de spelers naar uitwedstrijden te vervoeren, dan staan we op het veld en strijden we voor resultaten. Ik ben nog steeds blij hier bij Chelsea en ik ben blij dat ik trainer ben van deze ploeg."

Onder leiding van Tuchel, die begin vorig jaar werd aangesteld, won Chelsea de Champions League en het WK voor clubs. Miljardair Abramovitsj zei vorige week dat hij de club wil verkopen, omdat de Rus al voorzag dat de door zijn land ontkende oorlog in Oekraïne consequenties kan gaan hebben voor Chelsea. De Britse overheid kondigde donderdag sancties aan tegen Abramovitsj en zes andere oligarchen die nauwe banden zouden hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Voorlopig kan de Rus de Londense club daardoor niet verkopen.

Chelsea kreeg ook te maken met tal van restricties. De nummer 3 van de Premier League moest de fanshop sluiten omdat het geen merchandise meer mag verkopen. Het is ook niet meer toegestaan om tickets te verkopen voor thuiswedstrijden.

Hoofdsponsor Three besloot het sponsorcontract met Chelsea ter waarde van 40 miljoen pond (omgerekend bijna 48 miljoen euro) voorlopig op te schorten.

Meer uit Sport

Indonesië organiseert WK turnen in 2025

LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen turnen vinden in 2025 plaats in Indonesië. Dat heeft de internationale gymnastiekunie FIG bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd is van 19 tot en met 25 oktober 2025 in Jakarta.

31 minuten geleden
Wielerploeg Visma - Lease a Bike mikt met Kooij op succes in Giro

TURIJN (ANP) - Bij zijn eerste grote ronde is Olav Kooij meteen de man om wie het draait bij wielerploeg Visma - Lease a Bike. Door het ontbreken van Wout van Aert moet de 22-jarige sprinter uit Numansdorp vanaf zaterdag voor één of meer successen gaan zorgen in de Giro d'Italia. Met de op het laatste moment opgeroepen Tim van Dijke heeft hij zelfs een extra hulp als het op sprinten aankomt.

37 minuten geleden
Wittmann eerste vrouwelijke coach bij mannen in Duits profvoetbal

INGOLSTADT (ANP/DPA) - Sabrina Wittmann is de eerste vrouwelijke coach in het Duitse betaald voetbal bij de mannen. De 32-jarige Wittmann is aangesteld als hoofdcoach bij FC Ingolstadt, dat uitkomt in de derde Bundesliga.

1 uur geleden
Reims stuurt vlak voor einde competitie trainer Still weg

REIMS (ANP/RTR) - De Franse voetbalclub Reims heeft drie speelronden voor het einde van het seizoen afscheid genomen van trainer Will Still. Zijn contract met de club uit de Ligue 1 is met wederzijdse instemming per direct beëindigd, meldde de club.

1 uur geleden
Grootste vluchtelingenteam ooit op Olympische Spelen in Parijs

PARIJS/LAUSANNE (ANP) - Het team van vluchtelingen dat deze zomer aan de Olympische Spelen in Parijs meedoet, is groter dan ooit. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) presenteerde in Lausanne een ploeg van 36 sporters uit elf verschillende landen, waaronder Syrië, Soedan, Iran en Afghanistan.

1 uur geleden
Tennisster Rus naar kwartfinale van graveltoernooi Lleida

LLEIDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in het Spaanse Lleida. De als derde geplaatste tennisster versloeg in twee sets Erika Andreeva uit Rusland: 6-4 6-0.

2 uur geleden
Alpine stelt nieuwe technische baas aan na ondermaatse resultaten

PARIJS (ANP) - Het Formule 1-team Alpine heeft een technisch directeur aangesteld in de hoop snel wat vooruitgang te boeken. De Fransman David Sanchez krijgt de technische leiding over de fabriek van de renstal in het Engelse Enstone.

3 uur geleden