Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Advocaat neemt met een finale afscheid bij Feyenoord

Trainer Advocaat neemt met een finale afscheid bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Dick Advocaat neemt met een finale om een plaats in de tweede voorronde van Conference League afscheid bij Feyenoord. De 73-jarige oefenmeester zag zijn ploeg vrij eenvoudig van Sparta Rotterdam (2-0) winnen in de halve eindstrijd van de play-offs. Utrecht is zaterdag de tegenstander in de finale.

Het is nog onduidelijk waar dat duel wordt afgewerkt. Feyenoord mag zaterdag thuis spelen, op basis van de hoogste eindklassering in de Eredivisie. Maar burgemeester Ahmed Aboutaleb wil niet dat de kampioen van 2017 tijdens het Eurovisie Songfestival voetbalt in Rotterdam. "We gaan met z'n allen naar Ahoy", zong een deel van de aanwezige aanhang in De Kuip tijdens een eenzijdige Rotterdamse derby.

Want Feyenoord had weinig te stellen met Sparta. Veel van de 6500 aanwezige toeschouwers in De Kuip vroegen zich voor de aftrap af of hun spelers zich nog wel konden opladen voor een of twee extra wedstrijden. Feyenoord deed al vier keer eerder mee met de play-offs en dat leverde nooit het gewenste resultaat op. Al snel in de wedstrijd werd echter duidelijk dat Feyenoord er alles aan wil doen om het seizoen zo goed als mogelijk af te sluiten.

Strafschop

De thuisploeg zette Sparta onder druk en het was wachten op de openingstreffer. Nicolai Jørgensen schoot nog de paal, maar na 31 minuten was het wel raak. Steven Berghuis benutte een strafschop, nadat Adil Auassar de mee opgekomen Ridgeciano Haps onderuit had gegleden. Twee minuten later was het al 2-0, toen de ongelukkige Tom Beugelsdijk een voorzet van Luis Sinisterra in eigen doel werkte.

Feyenoord nam gas terug in de tweede helft, maar Sparta kon daarvan niet profiteren. Orkun Kökcü was in de slotfase dichtbij de 3-0, maar hij raakte de paal. Voor trainer Advocaat, die na het seizoen plaatsmaakt voor Arne Slot, was het ook wel heel zuur geweest als hij met een verloren halve finale tegen Sparta afscheid had moeten nemen van Feyenoord. De ervaren coach bleef in zijn eerste 26 competitieduels ongeslagen met zijn club uit Rotterdam-Zuid. Dit kalenderjaar vallen de prestaties tegen, met slechts zes overwinningen uit de laatste achttien competitiewedstrijden. De matige serie verplichtte Feyenoord tot deelname aan de play-offs.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden