Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Traangas opnieuw ingezet in Hongkong

Traangas opnieuw ingezet in Hongkong

HONGKONG (ANP) - De politie van Hongkong heeft weer traangas en peperspray ingezet tijdens een betoging gericht tegen de regering en tegen de invloed van Peking. Het was ruim een week rustig geweest in de metropool waar sinds juni felle betogingen zijn die het zakencentrum bijna verlammen.

Een week geleden waren er verkiezingen voor de achttien districtsraden van autonoom Hongkong en die zijn overweldigend gewonnen door kandidaten die veel meer democratie en 'veel minder Peking' willen. Toch zijn er dit weekeinde weer vele duizenden demonstranten de straat opgegaan. De districtsraden, een soort gemeenteraden, hebben nauwelijks invloed op het bestuur van Hongkong.

The South China Morning Post meldde dat de politie zondag traangas en spray gebruikte tegen betogers die zijn afgeweken van de toegestane route van de protestmars. De mars is gepland vanaf het Cultureel Centrum van Hongkong door de toeristische wijk Tsim Sha Tsui, aan het water van de Victoria Harbour tussen het vasteland en het eiland Hongkong.

Meer uit Buitenland

Universiteit Gent wil band met instellingen in Israël verbreken

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse studenten die al meer dan een week de universiteit van het Belgische Gent bezetten, hebben een succesje geboekt. De rector van de universiteit wil nu toch de samenwerking met een aantal Israëlische instellingen stopzetten, zoals de actievoerders eisten.

7 minuten geleden
Duitse aanklagers onderzoeken AfD'er om omkoping en witwassen

MÜNCHEN (ANP/DPA/BLOOMBERG/RTR) - Duitse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar een Bondsdaglid van Alternative für Deutschland (AfD). De parlementariër wordt verdacht van omkoping en witwassen. Er zijn donderdag meerdere invallen geweest.

1 uur geleden
Hezbollah: meer dan zestig raketten afgevuurd op posities Israël

BEIROET (ANP/AFP) - De Libanese militante groepering Hezbollah zegt meer dan zestig raketten te hebben afgevuurd op posities van het Israëlische leger, waaronder in de Golanhoogten. Er wordt gesproken van vergelding voor Israëlische aanvallen. De Israëlische krijgsmacht bevestigt dat veertig raketten de grens zijn overgestoken, berichten Israëlische media.

2 uur geleden
Poetin en Xi verdiepen samenwerking tussen hun landen

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping hebben in Beijing hun handtekeningen gezet onder een verklaring voor het verdiepen van de samenwerking tussen hun landen. Poetins bezoek staat in het teken van het verder aanhalen van de banden.

3 uur geleden
Toestand neergeschoten Slowaakse premier is stabiel maar ernstig

BRATISLAVA (ANP/AFP/RTR) - De toestand van de neergeschoten Slowaakse premier Robert Fico is stabiel maar nog steeds ernstig. Dat is donderdagochtend medegedeeld door vicepremier Robert Kalinák.

4 uur geleden
Drijvende weg voor hulpleveringen bevestigd aan de kust in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De drijvende pier voor de tijdelijke haven voor humanitaire steun aan Gaza is vastgelegd aan de kust. Volgens de Amerikaanse krijgsmacht, die de haven gebouwd heeft, worden binnen enkele dagen de eerste vrachtwagens met hulpgoederen aan land gebracht.

4 uur geleden
Buitenlandse media stellen vooral nog vragen bij nieuwe coalitie

DEN HAAG (ANP) - Buitenlandse media vragen zich af wie de nieuwe premier van Nederland wordt, maar ook hoe lang de nieuwe Nederlandse coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB zal standhouden. De samenwerking wordt gezien als overwinning voor Geert Wilders, tegen wie ook weerstand bestaat.

5 uur geleden