Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Traagste omzetgroei groothandels sinds 2016

Traagste omzetgroei groothandels sinds 2016

DEN HAAG (ANP) - De omzet van bedrijven in de groothandel en handelsbemiddeling is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 1 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de laagste omzetgroei in één kwartaal sinds het begin van 2016, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Handelaren in landbouwproducten, zoals granen, planten en bloemen, zagen hun opbrengsten in het vierde kwartaal met bijna 6 procent dalen. Andere branches in de groothandel boekten wel meer omzet dan een jaar eerder. Het hardst groeiden groothandelaren in olie en steenkool, aldus het CBS.

Het aantal faillissementen lag in de laatste drie maanden van vorig jaar hoger dan in het voorgaande kwartaal. Waar in het derde kwartaal nog 87 bedrijven in de sector bankroet gingen, waren dat er een kwartaal later 104.

Over heel 2019 steeg de omzet in de groothandel met 2 procent. Een jaar eerder stegen de opbrengsten nog met 4 procent.

Meer uit Financieel

OESO somberder over groei wereldeconomie dit jaar

PARIJS (ANP/RTR) - De wereldeconomie groeit dit jaar iets minder hard dan eerder gedacht, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een nieuw rapport. De sterk gestegen rentes drukken op de uitgaven en investeringen van bedrijven en consumenten. Daarnaast neemt de wereldhandel maar mondjesmaat toe.

13 minuten geleden
Duitse kijkers Formule 1 haken af door dominantie Verstappen

BERLIJN (ANP/DPA) - In Duitsland trokken de uitzendingen van de Formule 1-races dit jaar flink minder kijkers. In het land worden de F1-races uitgezonden door het Britse satelliettelevisienetwerk Sky. De zender erkende dat het recordseizoen van Max Verstappen en een tekort aan Duitse coureurs hebben geleid tot een daling van een vijfde van de kijkcijfers voor F1 in Duitsland.

1 uur geleden
UWV: duidelijkheid werkgevers en asielzoekers door uitspraak RvS

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV is tevreden met de uitspraak van de Raad van State over de zogeheten 24 wekeneis. Daardoor kunnen asielzoekers voortaan langer werken dan het eerder wettelijk toegestane maximum van 24 weken per jaar. "De uitspraak zorgt voor duidelijkheid voor alle asielzoekers en werkgevers in Nederland", aldus een woordvoerder.

1 uur geleden
Minister toerisme Egypte: geen zorgen om grote impact oorlog

CAÏRO (ANP/BLOOMBERG) - Het toerisme naar Egypte zal geen grote impact ondervinden van de oorlog tussen Israël en Hamas en de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten. Dat heeft de Egyptische minister van Toerisme gezegd tegen persbureau Bloomberg. Volgens hem worden juist meer hotels gebouwd om aan de sterke vraag te kunnen voldoen.

1 uur geleden
Honda steekt miljarden in ontwikkeling elektrische motorfietsen

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Het Japanse Honda Motor gaat de komende jaren 500 miljard yen (3,1 miljard euro) investeren in zijn elektrische motorfietsactiviteiten. Het concern heeft ook zijn jaarlijkse verkoopverwachting voor elektrische motoren opgeschroefd, van 3,5 miljoen stuks tot 4 miljoen.

1 uur geleden
RvS: asielzoeker mag langer dan 24 weken per jaar werken

DEN HAAG (ANP) - Asielzoekers in het bezit van een werkvergunning mogen langer dan de maximaal toegestane 24 weken per jaar werken in Nederland. Dat is het oordeel van de Raad van State. Volgens het hoogste bestuursorgaan is de Nederlandse zogeheten 24 wekeneis, op basis waarvan het UWV werkvergunningen verstrekt, in strijd met het Europese recht.

1 uur geleden
Zweedse economie krimpt en belandt in recessie

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De economie van Zweden is in het derde kwartaal van dit jaar in een recessie beland. Dat komt vooral doordat huishoudens hun uitgaven terugschroefden door de stijgende kosten van het lenen van geld en de aanhoudend hoge inflatie.

2 uur geleden