Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toyota verhoogt winstprognose ondanks verlaging productie

Toyota verhoogt winstprognose ondanks verlaging productie

TOKIO (ANP/AFP) - Hoewel Toyota kampt met chiptekorten waardoor de productiecapaciteit wereldwijd moest worden verlaagd, stelt het autoconcern de winstprognose van dit lopende boekjaar naar boven bij. Toyota verwacht dit jaar een winst van 2,49 biljoen yen (18,8 miljard euro), meldt het bedrijf donderdag. Dat is fors hoger dan een eerdere prognose, toen het bedrijf een winst van 2,3 biljoen yen (17,4 miljard euro) verwachtte in het fiscale jaar tot maart 2022.

De omzet blijft volgens de bijgestelde prognose echter uitkomen op hetzelfde bedrag van 30 biljoen yen (226,7 miljard euro). "Het productievolume daalde wereldwijd, maar onze leveranciers, fabrieken en dealers hebben grote inspanningen geleverd om zoveel mogelijk auto's te leveren", aldus de bestverkopende autofabrikant wereldwijd.

Dat Toyota minder last lijkt te hebben van de chiptekorten heeft onder meer te maken met de planners van het bedrijf. Toyota hanteert een ingenieus systeem om qua voorraden niet voor verrassingen te komen. Daarbij heeft het bedrijf ook nauwe banden met leveranciers, waarbij het ook belangen houdt in een aantal van hen. Dat helpt Toyota in tijden dat de vraag naar onderdelen groter is dan het aanbod.

Meer uit Financieel

Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

13 minuten geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

1 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

2 uur geleden
Britse overheid 1,4 miljard kwijt aan fraude bij coronaleningen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse overheid heeft banken 1,4 miljard pond (1,6 miljard euro) uitgekeerd omdat er mogelijk is gefraudeerd met coronaleningen door mkb'ers. Het gaat om leningen waarvoor de overheid volledig garant stond.

2 uur geleden
Groep autodealers VS: geen dwangmaatregelen elektrische auto's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse autodealers roept de regering Biden op om terug te komen op regelgeving die voorschrijft dat in 2032 twee op de drie auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht elektrisch moeten zijn. De autodealers schrijven in een brief aan president Joe Biden dat de meeste autokopers in de VS nu niet geïnteresseerd zijn in het kopen van elektrische auto's. Ook niet met stimuleringsmaatregelen van de overheid.

2 uur geleden
DHL heeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Pakketbedrijf DHL heeft dinsdag ruim 2 miljoen pakketten verwerkt in Nederland en daarmee is het de drukste dag voor het bedrijf ooit. Het record stond op de dinsdag na Black Friday vorig jaar, met 1,6 miljoen pakketten. Ook op de 4300 servicepunten van DHL werd dinsdag een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten bezorgd.

2 uur geleden
Advies aan hoogste rechter: bestelknop bol is duidelijk genoeg

DEN HAAG (ANP) - Webwinkel bol was duidelijk genoeg met de tekst op zijn bestelknop. Een klant koos er bij het bestellen voor om achteraf te betalen, klikte op de knop "bestelling plaatsen" en heeft vervolgens niet betaald. In een advies aan de Hoge Raad noemt de advocaat-generaal de tekst op de bestelknop concreet genoeg, dus moet de klant volgens de juridisch adviseur alsnog aan bol betalen.

3 uur geleden