Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toyota roept 50.000 auto's terug naar garage om airbags

Toyota roept 50.000 auto's terug naar garage om airbags

TOYOTA (ANP/RTR/DPA) - Toyota roept nog 50.000 oudere voertuigen terug naar de garage om mogelijke problemen met airbags van leverancier Takata. De eigenaren van de auto's wordt geadviseerd voor de reparatie niet meer de weg op te gaan, omdat de airbags mogelijk zouden kunnen ontploffen.

Het gaat om Corolla's van bouwjaren 2003 en 2004, de Corolla Matrix uit 2003 en 2004 en RAV4's uit 2004 en 2005. Op basis van wat Toyota naar buiten heeft gebracht is niet direct duidelijk waar ter wereld de auto's precies rondrijden.

Door problemen bij airbagleverancier Takata moesten er wereldwijd in de loop der jaren al vele miljoenen wagens van verschillende merken terug naar de garage. Defecten aan het airbag-opblaassysteem waarbij onder meer metaaldeeltjes door de auto konden worden gelanceerd, werden toen gelinkt aan diverse dodelijke ongelukken.

Manipulatie

Toyota maakte eerder op maandag al bekend dat het de wereldwijde leveringen van tien modellen voorlopig opschort om manipulatie van motorprestatietests. Bij de certificering van de dieselwagens zou gesjoemeld zijn door de prestaties er beter uit te laten zien dan ze daadwerkelijk waren. Automobilisten die al in de wagens rijden, zouden niet hoeven te vrezen voor hun veiligheid en dus gewoon door kunnen rijden.

Het nieuws kwam nadat Toyota-dochter Daihatsu vorige maand al alle leveringen moest opschorten nadat het had onthuld dat het al tientallen jaren geen behoorlijke voertuigveiligheidstests had uitgevoerd.

Meer uit Financieel

OpenAI gaat gegevens van Reddit gebruiken voor ChatGPT

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - OpenAI krijgt toegang tot gegevens van forumsite Reddit om zijn populaire chatbot ChatGPT te trainen. Reddit gaat op zijn beurt gebruikmaken van de AI-technologie van OpenAI.

18 minuten geleden
ECB-bestuurder Schnabel verwacht geen renteverlaging in juli

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente mogelijk niet opnieuw bij de rentevergadering in juli, na een waarschijnlijke renteverlaging in juni. Dat zei ECB-bestuurder Isabel Schnabel in een interview met de Japanse krant Nikkei. "Op basis van de huidige gegevens lijkt een renteverlaging in juli niet gerechtvaardigd", waarschuwde Schnabel.

54 minuten geleden
Walmart uitblinker op Wall Street, Dow even door 40.000 punten

NEW YORK (ANP) - Walmart, het grootste supermarktconcern in de Verenigde Staten, was donderdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. Verder klom de Dow-Jonesindex gedurende de handelsdag even tot boven de symbolische grens van 40.000 punten. Later zakte de hoofdgraadmeter weer wat weg.

9 uur geleden
Landelijke pinstoring in winkels is voorbij, aldus Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zorgde de storing voor problemen met 30 tot 40 procent van de pintransacties in winkels.

9 uur geleden
Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek

GRÜNHEIDE (ANP/DPA) - De gemeenteraad van Grünheide, in de buurt van Berlijn, heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla in die plaats. Milieuactivisten hebben actie gevoerd tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook bij die vergadering.

10 uur geleden
Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

12 uur geleden
Bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol in april

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

13 uur geleden