Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toyota kiest North Carolina voor bouw grote batterijfabriek

Toyota kiest North Carolina voor bouw grote batterijfabriek

RALEIGH (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Japanse autoconcern Toyota Motor heeft de Amerikaanse staat North Carolina gekozen om zijn eerste fabriek voor batterijen voor elektrische auto's in de Verenigde Staten te bouwen. De fabriek komt in de buurt van de stad Greensboro en moet vanaf 2025 met de productie beginnen. Er is een investering mee gemoeid van bijna 1,3 miljard dollar, omgerekend 1,1 miljard euro.

De fabriek moet jaarlijks in eerste instantie batterijen gaan maken voor 800.000 elektrische voertuigen, aldus Toyota. Het nieuws over de fabriek werd ook bevestigd door de gouverneur van North Carolina. Volgens Toyota ontstaan er ongeveer 1750 nieuwe banen door de fabriek, die volledig op duurzaam opgewekte energie moet gaan draaien.

De locatie maakt onderdeel uit van de plannen van Toyota om de komende tien jaar 3,4 miljard dollar uit te trekken voor batterijproductie in de VS. Wereldwijd maakt de grootste autobouwer van Japan hiervoor 13,3 miljard dollar beschikbaar in de periode tot 2030. Ook veel andere grote autobedrijven trekken miljarden uit voor de productie van accu's voor elektrisch aangedreven auto's.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd dat in 2030 de helft van alle nieuw verkochte auto's in de VS uitstootvrij moet zijn.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

1 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

3 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

4 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

5 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

6 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

8 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

9 uur geleden