Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toussaint zwemt twee keer olympische limiet

Toussaint zwemt twee keer olympische limiet

AMSTERDAM (ANP) - Zwemster Kira Toussaint heeft bij de Swim Cup in Amsterdam twee keer voldaan aan de limiet voor de Olympische Spelen van Tokio op de 100 meter rugslag. De 25-jarige Amsterdamse dook in het Sloterparkbad zowel in de series als de finale onder de vereiste tijd van 59,90: het was 59,63 in de series en 59,40 in de finale.

"Het moest nu echt gebeuren. Ik wilde de limiet halen. En nu is die zelfs twee keer binnen. Omdat het de Olympische Spelen zijn geeft dat extra druk. Je mag er nooit te makkelijk over nadenken dat je het 'effe' doet", zei Toussaint.

Toussaint veroverde vorige week bij de EK kortebaan in Glasgow individuele titels op de 50 en 100 rug. Op de langste afstand, de 200 meter, pakte ze brons in het 25 meterbad. Toussaint nam ook nog estafettegoud (4x50 vrij) en -zilver (4x50 wissel gemengd) mee uit Glasgow.

Record

De rugslagspecialiste had afgelopen zomer bij de WK langebaan in Gwangju net naast een olympisch startbewijs op de 100 rug gegrepen. Ze bleef steken in de halve finales en eindigde als dertiende, terwijl een plek in de top 12 haar een ticket naar Tokio had opgeleverd.

Arno Kamminga zwom twee keer onder de limiet voor Tokio 2020 op de 200 meter schoolslag. In de series tikte de 24-jarige Katwijker aan na 2.08,48, in de finale ging het nog een stukje harder: 2.08,02. Kamminga had zich op de WK al van deelname aan de Spelen verzekerd door als tiende te eindigen op dit nummer. Hij pakte vorige week EK-goud op de 100 en 200 school en brons op de 50 school.

Ranomi Kromowidjojo won de 50 meter vlinder in 25,57, voor Kim Busch (26,44). Joeri Verlinden was de snelste bij de mannen op de 50 vlinder. Hij zwom een persoonlijk record (23,59) en onder de limiet voor het EK van 2020 in Boedapest.

Meer uit Sport

Klaver spurt naar vijfde plaats in finale 200 meter op EK

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Lieke Klaver is in haar eerste grote finale op de 200 meter als vijfde geëindigd. Het podium was op de EK atletiek in München nog niet in bereik voor de 23-jarige sprintster uit Enkhuizen. Ze klokte 22,88, iets boven haar persoonlijk record van 22,66.

5 uur geleden
Bol na unieke dubbel: ik ben geen machine, maar het lijkt wel zo

MUNCHEN (ANP) - Femke Bol voelde opluchting na haar geslaagde missie op de EK atletiek in München. Ze won als eerste atlete ooit goud op de 400 meter én de 400 meter horden. "Ik ben geen machine, maar daar lijkt het dit toernooi wel op", zei ze bij de NOS. "Er is toch wel ongeloof dat ik dit gedaan heb. Ik kon de focus blijven houden ondanks de druk die er was. Iedereen verwachtte dat ik het wel even zou doen, maar het zijn twee compleet andere nummers. Alleen het verzuren van je benen is hetzelfde."

5 uur geleden
Bol wint ook goud op 400 meter horden en pakt unieke dubbel op EK

MÜNCHEN (ANP) - Femke Bol heeft een unieke prestatie geleverd op de Europese kampioenschappen atletiek in München. Ze heeft als eerste atlete ooit goud behaald op de combinatie 400 meter en op 400 meter horden.

5 uur geleden
Gesink is zijn ploeggenoten enorm dankbaar voor rode leiderstrui

UTRECHT (ANP) - Met een grote glimlach trok Robert Gesink na de zege van zijn ploeg Jumbo-Visma in de ploegentijdrit de rode leiderstrui van de Ronde van Spanje aan. "Ik ben de jongens zo dankbaar", zei hij over zijn ploeggenoten. "Het is fantastisch dat ze me dit hebben gegund."

6 uur geleden
Maagkrampen breken Van Diepen op, hij mist EK-finale 800 meter

MÜNCHEN (ANP) - Atleet Tony van Diepen heeft de finale van de 800 meter niet gehaald. Hij eindigde in zijn serie van de halve finales als zesde en daarmee was hij uitgeschakeld. De eerste drie van de twee heats gingen rechtstreeks door, plus twee atleten op basis van hun tijd.

6 uur geleden
Gesink leider in Vuelta na winst ploegentijdrit in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Robert Gesink is de eerste leider in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Jumbo-Visma won in Utrecht de eerste etappe, een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer. De 36-jarige Gesink mocht als eerste zijn wiel over de streep drukken.

7 uur geleden
Olympisch kampioen Pidcock ook de beste mountainbiker op EK

MÜNCHEN (ANP) - De Britse wielrenner Thomas Pidcock is de nieuwe Europees kampioen mountainbiken. De olympisch kampioen in de discipline had een aarzelende start, maar toen hij eenmaal aan de leiding kwam halverwege de race over 33,3 kilometer in het olympisch park van München, was hij niet meer te houden. Hij soleerde naar het goud in 1 uur en 18 minuten,

8 uur geleden