Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toussaint voldoet aan verwachtingen in series op 200 rug EK baan

Toussaint voldoet aan verwachtingen in series op 200 rug EK baan

KAZAN (ANP) - Zwemster Kira Toussaint heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan met de beste tijd geplaatst voor de halve finales op de 200 meter rugslag. Toussaint, na drie wereldbekerzeges favoriete in het Russische Kazan, tikte aan na 2 minuten en 6,17 seconden. Dat was ruim boven haar Nederlandse record (2.02,09), eerder dit jaar gezwommen in Boedapest. De halve finales volgen later op de dag.

Arno Kamminga, het andere boegbeeld van de Nederlandse equipe, ging met de derde tijd door naar de halve finales op de 100 meter schoolslag. Kamminga kwam uit op 56,42. Ilja Sjimanovitsj uit Belarus was de snelste: 56,04.

Thom de Boer en Jesse Puts plaatsten zich voor de halve finales op de 50 meter vrije slag. De Boer had met 21,02 de tweede tijd, Puts (21,12) de vierde. De Italiaan Lorenzo Zazzeri was de snelste in de series: 20,92. Kenzo Simons (21,22, 6e) en Stan Pijnenburg (21,32, 10e) zaten qua tijd ook goed, maar alleen de beste twee zwemmers per land kunnen zich plaatsen.

Marrit Steenbergen was met 59,08 goed voor de derde tijd in de series op de 100 meter wisselslag. Hier was de Zweedse Sarah Sjøstrøm de snelste: 58,65. Ook Kim Busch (59,29, 5e) mag terugkomen voor de halve finales. De Nederlandse mannen plaatsten zich als vierde voor de finale op de 4x50 meter wisselslag. Pijnenburg, Kamminga, Puts en De Boer zwommen een tijd van 1.33,07. De Russen waren het snelst: 1.32,69.

Meer uit Sport

Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

59 minuten geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

1 uur geleden
NOC*NSF heeft volste vertrouwen in veilige Spelen

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF heeft er het volste vertrouwen in dat de Olympische Spelen in Parijs veilig zullen verlopen. Dat zegt hij honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

1 uur geleden
Cats denkt ook honderd dagen voor begin Spelen niet aan medailles

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF spreekt voor de Olympische Spelen in Parijs geen verwachting uit over het aantal medailles dat de Nederlandse ploeg moet halen. "Voor ons telt dat we optimaal voorbereid aan de start willen komen en voor het hoogst haalbare gaan. De ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te horen blijft onverkort overeind", zegt topsportdirecteur André Cats honderd dagen voor aanvang van de Spelen.

1 uur geleden
Cats pleit voor bonus voor alle olympische medaillewinnaars

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF juicht een financiële bonus voor olympisch kampioenen toe. Hij zei dat tijdens een persmoment op sportcentrum Papendal. "De atletiek zie ik als wegbereider, want ik vind dat het Internationaal Olympisch Comité het initiatief moet nemen om prijzengeld in alle sporten uit te keren."

1 uur geleden
Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

5 uur geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

7 uur geleden