Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Touringcarbedrijven opgelucht, maar nog niet gered

Touringcarbedrijven opgelucht, maar nog niet gered

AMSTERDAM (ANP) - Touringcarbedrijven zijn opgelucht met de versoepeling van de coronamaatregelen. Dat stelt de ondernemers in staat om weer aan werk te denken, aldus Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). De brancheorganisatie waarschuwt tegelijkertijd dat de sector nog niet is gered, aangezien de verlichting niet betekent dat de bussen gelijk weer vol zullen zitten.

"Een goede eerste stap", aldus een zegsman van KNV. "We zijn blij met de versoepeling en dan vooral dat ze begrepen hebben dat er weinig verschil zit tussen een touringcar, een vliegtuig of een stadsbus." Daar werd eerder wel onderscheid tussen gemaakt.

Als het kabinet had besloten om de regels voor touringcars niet te versoepelen, dan had KNV een gang naar de rechter gemaakt. Busondernemers voerden eerder in Den Haag actie voor versoepeling. Ze vonden het niet uit te leggen dat zij niet op dezelfde manier werden behandeld als het openbaar vervoer en de luchtvaart.

Brancheorganisatie Busvervoer Nederland waarschuwde eerder dat busondernemers massaal om dreigen te vallen. Naast het versoepelen van de maatregelen pleitte de organisatie daarom ook voor financiële steun van de overheid. In totaal is 240 miljoen euro nodig om de hele branche te laten overleven, becijferde Busvervoer Nederland.

Meer uit Binnenland

Lezen en Schrijven: afname leesvaardigheden heftiger dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Dat scholieren steeds meer moeite hebben met lezen, was al wel bekend, maar het tempo waarin de vaardigheden van de kinderen achteruitgaan is "heftiger dan verwacht". Dat zegt de Stichting Lezen en Schrijven. Die wil dat het onderwijs meer doet om de basisvaardigheden van kinderen te verbeteren. "Alleen dan worden jongeren voorbereid om mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving."

20 minuten geleden
Vermiste 94-jarige man dood gevonden in Wijhe

WIJHE (ANP) - In Wijhe is dinsdagmiddag het lichaam gevonden van een 94-jarige man die sinds dinsdagochtend vermist was. De man was volgens de politie "in verwarde toestand" en schaars gekleed vertrokken vanaf de Emmalaan in de Overijsselse plaats.

24 minuten geleden
IJmondgemeenten: toekomst voor Tata mits gezondheid vooropstaat 

HEEMSKERK (ANP) - Er is toekomst voor Tata Steel in IJmuiden, maar alleen als dat gepaard gaat met een gezondere, duurzame en veilige IJmond. Dat schrijven de IJmondgemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk aan de nieuwe Tweede Kamer. Zij vragen de leden daarvan en het Rijk door te pakken met de overgang naar een groene staalfabriek in IJmuiden, zodat inwoners van de IJmond uiterlijk in 2030 in een substantieel schonere en gezondere leefomgeving wonen waar ook voldoende werk is.

34 minuten geleden
Hoge Veluwe maakt ruimte voor bijna uitgestorven zadelsprinkhaan

OTTERLO (ANP) - Het Nationale Park De Hoge Veluwe neemt maatregelen om nieuw leefgebied voor de zadelsprinkhaan in te richten. De zadelsprinkhaan is in Nederland bijna uitgestorven en behoort tot de vier sprinkhanensoorten die ernstig bedreigd zijn. Het beestje komt volgens het park met name in Gelderland voor.

36 minuten geleden
OM eist 7 jaar cel en tbs tegen verdachte fataal ongeval A59

BREDA (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag zeven jaar cel en tbs met dwang geëist tegen de 33-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle. Door het ongeluk kwamen vier gezinsleden uit Raamsdonksveer om het leven. Het OM beschuldigt Thomas de G. uit Zevenbergschen Hoek van doodslag.

45 minuten geleden
Tweede verdachte vast voor fatale dubbele schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartijen aan het Heiman Dullaertplein en bij het Erasmus MC in Rotterdam op 28 september. Daarbij kwamen een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige huisarts om het leven.

47 minuten geleden
Soest opent tijdelijke balie burgerzaken na brand in gemeentehuis

SOEST (ANP) - De gemeente Soest heeft een tijdelijke balie voor burgerzaken geopend na de brand van 28 november, meldt een woordvoerder van de gemeente dinsdag. De balie blijft open tot de herstelwerkzaamheden zijn afgerond.

1 uur geleden