Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tour de France eindigt in 2024 vanwege Olympische Spelen in Nice

Tour de France eindigt in 2024 vanwege Olympische Spelen in Nice

MILAAN (ANP) - De Tour de France eindigt in 2024 niet op de Champs-Élysées in Parijs, maar in Nice. Dat heeft te maken met de Olympische Spelen die over twee jaar in de Franse hoofdstad worden gehouden. Het wordt de eerste keer dat de Ronde van Frankrijk niet in Parijs wordt afgesloten.

Traditioneel eindigt de Tour met een etappe, maar in 2024 wordt het een individuele tijdrit. In 1989 werd de grootste wielerronde ter wereld voor het laatst afgesloten met een rit tegen de klok. De Amerikaan Greg LeMond pakte toen de eindzege in een zinderende laatste rit. Hij had slechts 8 seconden voorsprong op de Fransman Laurent Fignon, het kleinste verschil in de historie van de Tour.

Nice was in 1981 en 2020 de startplaats van de Tour de France. "Nice is een stad die straalt en wereldwijd bekend is. De omgeving is er schitterend en je hebt de bergen in de buurt. De stad heeft een hoop te bieden aan de wielerkampioenen", aldus Tour-directeur Christian Prudhomme.

Finish 2025 weer op Champs-Élysées

In 2025 keert de finish van de Ronde van Frankrijk weer terug op de Champs-Élysées, verzekerde Prudhomme. "We hebben dan iets te vieren, namelijk de vijftigste editie met een finish daar."

De Tour duurt in 2024 van 29 juni tot en met 21 juli. Vijf dagen na de laatste etappe beginnen in Parijs de Spelen. De Tour begint in 2024 in Florence.

Start komend jaar

Volgend jaar start de wielerronde in het Baskenland. Op 1 juli wordt in Bilbao het startschot gegeven.

Meer uit Sport

Kooij sprint naar ritwinst in Parijs-Nice

LES MUREAUX (ANP) - Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De jonge wielrenner van Visma - Lease a Bike was na 157 kilometer met start en finish in Les Mureaux de snelste in de sprint. Het verschil met de Deen Mads Pedersen was amper waarneembaar. De Nieuw-Zeelander Laurence Pithie werd derde, de Nederlander Nils Eekhoff vierde.

39 minuten geleden
Hassan mist vorm in Tokio en ontdekt: iedere marathon is anders

TOKIO (ANP) - Iedere marathon is anders. Dat is Sifan Hassan te weten gekomen na de marathon van Tokio. De Nederlandse atlete kon niet mee met de kopgroep en eindigde op twee minuten achterstand als vierde. "Meer dan dit zat er niet in. Ik was niet in mijn beste vorm. De drie loopsters die voor mij eindigden, waren beter in vorm", zei ze via een beeldverbinding met de Japanse hoofdstad.

2 uur geleden
Schaatsster Schouten sterkste bij marathonafscheid in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Schaatsster Irene Schouten heeft de slotwedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. Schouten was na tachtig rondjes op de ijsbaan van Leeuwarden de snelste in de massasprint. Ze bleef Esther Kiel en Elsemieke van Maaren voor. Voor Schouten gold de marathon in Leeuwarden als haar afscheidswedstrijd.

3 uur geleden
Blessure houdt Tjin A-Lim uit halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Maayke Tjin A-Lim heeft zich afgemeld voor de halve finales van de 60 meter horden bij de WK indoor in Glasgow. De 26-jarige atlete uit Hoorn heeft een lichte blessure opgelopen na de series, meldde de Atletiekunie.

4 uur geleden
Bol loodst estafettevrouwen naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft de estafetteploeg op de 4x400 meter bij de WK indoor in Glasgow naar de finale geloodst. Een versnelling op de laatste 200 meter was ruim voldoende om de eerste serie te winnen in een tijd van 3.27,70. De finale is zondagavond.

4 uur geleden
Estafettemannen overtuigend naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - De Nederlandse sprinters van de 4x400 meter estafette hebben zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale op zondagavond. Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de tweede serie naar de eerste plaats in een tijd van 3.06,47. Het Portugese kwartet eindigde als tweede in 3.06,57.

4 uur geleden
Visser moeiteloos door naar halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. De Noord-Hollandse won haar serie in 7,85 seconden en kan zich opmaken voor de volgende ronde. De halve finales en ook de finale zijn zondagavond.

5 uur geleden