Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tot nu toe weinig aanmeldingen voor prik medische risicogroepen

Tot nu toe weinig aanmeldingen voor prik medische risicogroepen

BILTHOVEN (ANP) - Mensen met bepaalde medische risico's kunnen sinds vorige week een afspraak maken voor een prik tegen het coronavirus, maar daar maken ze nog niet veel gebruik van. Van de 525.000 mensen die sinds donderdag zijn uitgenodigd, hebben ongeveer 180.000 een afspraak gemaakt. Het lage aantal zou met de meivakantie te maken kunnen hebben, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten na een bericht van de NOS.

De groep bestaat in totaal uit ongeveer 1,5 miljoen mensen. Vanwege het grote aantal openstaande afspraken worden de resterende mensen in deze risicogroep sneller uitgenodigd. Zij krijgen nog deze week hun brief. De uitnodigingen aan de ongeveer 345.000 mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt, blijven staan, maar het kan zijn dat ze iets langer moeten wachten op hun prik, omdat de mensen die na hen kwamen eerder een afspraak hebben gemaakt.

De mensen in de medische risicogroep worden vanwege hun medische toestand elk jaar ook al uitgenodigd voor de griepprik. Het gaat om mensen met bijvoorbeeld astma of diabetes mellitus, mensen met een afweerstoornis en mensen met problemen aan longen, hart of nieren. De groep bestaat uit mensen die tussen 1961 en 2003 zijn geboren. Zij krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of van Moderna. De mensen zijn geselecteerd door hun huisartsen en kunnen voor de prik terecht bij de GGD'en.

Het kan zijn dat sommige mensen in de groep eerder al uitgenodigd en gevaccineerd zijn, zegt het RIVM. Bijvoorbeeld de mensen die in 1961 of 1962 geboren zijn, of mensen die in de zorg werken. Zij hoeven geen nieuwe afspraak te maken. "Wie al gevaccineerd is, mag de tweede uitnodiging weggooien."

Meer uit Binnenland

Gerechtshof spreekt verdachten moord Endstra vrij

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft in hoger beroep drie mannen vrijgesproken die werden verdacht van medeplichtigheid aan de moord op vastgoedbaas Willem Endstra, maandag precies negentien jaar en negentien dagen geleden.

48 minuten geleden
Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

1 uur geleden
Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

1 uur geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

1 uur geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

1 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

2 uur geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

2 uur geleden