Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tot 5000 euro compensatie voor grote vuurwerkvoorraden

Tot 5000 euro compensatie voor grote vuurwerkvoorraden

DEN HAAG (ANP) - Vuurwerkhandelaren met grote restvoorraden kunnen hiervoor een vergoeding krijgen van maximaal 5000 euro als het hiervoor uitgetrokken budget dat toelaat. Dat meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan de Tweede Kamer.

De compensatieregeling is op aandringen van de Kamer in het leven geroepen omdat bij de aanstaande jaarwisseling een verbod op bepaalde soorten knallers en vuurpijlen geldt. Voor kleinere voorraden is zeker 1500 euro beschikbaar, maakte Van Veldhoven vorige maand al bekend. Afhankelijk van de inkoopwaarde van de partij vuurwerk, kunnen handelaren voor een hoger bedrag compensatie aanvragen tot 5000. In hoeverre die wordt toegekend, hangt af van de hoeveelheid aanvragen en hoeveel geld er over blijft.

Groothandelaren komen in principe niet in aanmerking voor een tegemoetkoming, omdat zij hun veelal grote voorraden vuurwerk kunnen verkopen aan handelaren in landen waar geen verbod geldt. Als groothandelaren kleinere winkeliers helpen met het vervoeren van vuurwerk, kunnen zij wel een vergoeding krijgen.

Maximum van 50.000 euro

De hoogte hiervan hangt af van het aantal kleine concurrenten dat de groothandelaar helpt. Als hij bij 25 winkeliers voorraden ophaalt, komt de handelaar in aanmerking voor 10.000 euro subsidie. Het maximum van 50.000 euro subsidie krijgen groothandelaren wanneer ze 200 kleinere spelers uit de brand helpen.

In totaal is een budget van 3 miljoen euro uitgetrokken.

Meer uit Binnenland

Protest op de Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

1 uur geleden
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

4 uur geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

4 uur geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

6 uur geleden
Kamer zaterdag bijeen om te besluiten over hertelling stemmen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer komt zaterdag onverwacht bijeen om te besluiten over een mogelijke hertelling van de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Er staat een korte vergadering geagendeerd om te stemmen over een hertelling.

8 uur geleden
Gerechtshof: nieuw onderzoek nodig naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de viervoudige moord in Enschede ligt voor onbepaalde tijd stil. Het gerechtshof in Zwolle wil meer onderzoek naar anonieme getuigen die zich via het Openbaar Ministerie hebben gemeld.

9 uur geleden
Kabinet steunt volgende stap EU-lidmaatschap Oekraïne en Moldavië

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt onderhandelingen met Oekraïne en Moldavië over lidmaatschap van de Europese Unie, schrijft demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. De Europese Commissie wil de onderhandelingen daartoe openen met beide landen. Met Bosnië kan later ook gepraat worden, maar dat land moet daar eerst nog stappen voor zetten.

10 uur geleden