Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tot 5000 euro compensatie voor grote vuurwerkvoorraden

Tot 5000 euro compensatie voor grote vuurwerkvoorraden

DEN HAAG (ANP) - Vuurwerkhandelaren met grote restvoorraden kunnen hiervoor een vergoeding krijgen van maximaal 5000 euro als het hiervoor uitgetrokken budget dat toelaat. Dat meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan de Tweede Kamer.

De compensatieregeling is op aandringen van de Kamer in het leven geroepen omdat bij de aanstaande jaarwisseling een verbod op bepaalde soorten knallers en vuurpijlen geldt. Voor kleinere voorraden is zeker 1500 euro beschikbaar, maakte Van Veldhoven vorige maand al bekend. Afhankelijk van de inkoopwaarde van de partij vuurwerk, kunnen handelaren voor een hoger bedrag compensatie aanvragen tot 5000. In hoeverre die wordt toegekend, hangt af van de hoeveelheid aanvragen en hoeveel geld er over blijft.

Groothandelaren komen in principe niet in aanmerking voor een tegemoetkoming, omdat zij hun veelal grote voorraden vuurwerk kunnen verkopen aan handelaren in landen waar geen verbod geldt. Als groothandelaren kleinere winkeliers helpen met het vervoeren van vuurwerk, kunnen zij wel een vergoeding krijgen.

Maximum van 50.000 euro

De hoogte hiervan hangt af van het aantal kleine concurrenten dat de groothandelaar helpt. Als hij bij 25 winkeliers voorraden ophaalt, komt de handelaar in aanmerking voor 10.000 euro subsidie. Het maximum van 50.000 euro subsidie krijgen groothandelaren wanneer ze 200 kleinere spelers uit de brand helpen.

In totaal is een budget van 3 miljoen euro uitgetrokken.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wvberend 1 week geleden
Belachelijk die hebben dit toch zelf ingekocht Stientje kan makkelijk geld weg geven van de burgers wat `n oen.

Meer uit Binnenland

Roman Bonita Avenue wordt toneelstuk met Willem Voogd

AMSTERDAM (ANP) - De succesroman Bonita Avenue van schrijver Peter Buwalda wordt bewerkt tot toneelstuk. De theaterversie is in 2021 in de Nederlandse theaters te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Willem Voogd en Hajo Bruins, maakte Hummelinck Stuurman Theaterbureau vrijdag bekend.

19 minuten geleden
Schoolvakantie ook van start in regio Zuid

EINDHOVEN (ANP) - Scholen in de regio Zuid gaan vrijdagmiddag dicht voor de zomervakantie. Onder de regio Zuid vallen de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg en gemeenten in Gelderland.

5 uur geleden
Utrecht krijgt slavernijmonument in 2023

UTRECHT (ANP) - Utrecht krijgt een monument voor het slavernijverleden. Het monument moet tijdens de viering van Keti Koti op 1 juli 2023 worden onthuld. In dat jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft.

5 uur geleden
Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene polders

UTRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Utrecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag gestemd voor acht mega-windmolens en zonnevelden in de groene polders Rijnenburg en Reijerscop. Na een kritisch debat was er een nipte meerderheid voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

6 uur geleden
Een aanhouding na vechtpartij in Deventer

DEVENTER (ANP) - In Deventer is donderdagavond een persoon aangehouden na een vechtpartij aan de Tabakswal. Volgens een politiewoordvoerder betreft het een zaak in de familiesfeer.

7 uur geleden
'Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie'

UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag.

9 uur geleden
Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

LELYSTAD (ANP) - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten.

11 uur geleden