Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tot 26 jaar cel geëist voor ''koelbloedige afrekening'' Rotterdam

Tot 26 jaar cel geëist voor ''koelbloedige afrekening'' Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Tegen drie mannen zijn maandag celstraffen tot 26 jaar geëist voor de dood van een 64-jarige man op 17 oktober 2018. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om een "koelbloedige afrekening", op klaarlichte dag, midden in Rotterdam-Kralingen.

Het slachtoffer, de Rotterdammer van Chinese afkomst Moon Tong Choi, werd in zijn auto van dichtbij neergeschoten door een man op een scooter. Volgens het OM vlogen de kogels in het rond op het drukke kruispunt van de Willem Ruyslaan en de Oudedijk. De scooterrijder sloeg op de vlucht, maar verliest daarbij zijn helm, wordt aangereden door een auto, valt en rent weg. De helm, scooter en een iPhone bleven achter op straat.

De telefoon blijkt van de neef en werknemer van het slachtoffer te zijn. De neef zou de iPhone met daarop allemaal gegevens over het slachtoffer via een tussenpersoon aan de schutter hebben gegeven. Het motief zou geld zijn, aldus het OM.

Tegen de man die verdacht wordt van het schieten is de hoogste straf geëist, 26 jaar. De vermoedelijke opdrachtgever hoorde 25 jaar tegen zich eisen. Tegen de man die volgens het OM fungeerde als tussenpersoon is 23 jaar cel geëist. De mannen ontkennen iets met de zaak te maken te hebben.

De rechtbank in Rotterdam doet naar alle waarschijnlijkheid over twee weken uitspraak.

Meer uit Binnenland

Boot omgeslagen bij Dinteloord, mogelijk 1 dode en 2 nog vermist

DINTELOORD (ANP) - Bij Dinteloord is dinsdagmiddag een bootje omgeslagen. Mogelijk is daardoor een persoon omgekomen, twee mensen worden nog vermist, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

2 uur geleden
73 klimaatdemonstranten aangehouden voor blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdag 73 klimaatdemonstranten opgepakt op de A12 in Den Haag. Ze gingen rond 12.00 uur de weg op en liepen onder meer door naar de tunnelbak. Onder de aangehouden personen zat ook een minderjarige, meldt de politie. Alle 73 zijn aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties (WOM). Rond 15.30 uur was de weg weer open voor verkeer, aldus de politie.

3 uur geleden
Aanpak toeslagfraude moest 'onmogelijke' 15 miljoen extra opleveren

DEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.

4 uur geleden
Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

4 uur geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

5 uur geleden
Belastingdienst besprak risico's verfoeid antifraudesysteem niet

DEN HAAG (ANP) - In het weekend waarin de top van de Belastingdienst besloot om een uiterst omstreden en onwettig risicomodel versneld in te voeren in de strijd tegen fraude, zijn de mogelijke consequenties hiervan niet besproken. Peter Veld, indertijd de hoogste baas bij de Belastingdienst, gaf goedkeuring voor dit antifraudesysteem dat na het 'kroningsweekend' in april 2013 is ingevoerd. Het model zou eigenlijk pas in september in gebruik worden genomen.

5 uur geleden
Rechter: ING mag rekening Stichting Najiba niet opzeggen

AMSTERDAM (ANP) - ING mag de rekening van de Stichting Najiba niet opzeggen, heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam dinsdag besloten. De stichting was de afgelopen tijd bezig met het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ING zou de rekening van de stichting eind oktober willen opzeggen, omdat die niet voldoet aan regels tegen witwassen en de financiering van terrorisme. Daarop stapte de stichting naar de rechter.

7 uur geleden