Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toshiba schrapt 5000 banen in Japan om kosten te drukken

Toshiba schrapt 5000 banen in Japan om kosten te drukken

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba gaat in Japan 5000 banen schrappen. Dit komt neer op ongeveer 10 procent van het personeelsbestand op de Japanse thuismarkt, berichtte de Japanse zakenkrant Nikkei.

Met de maatregel wil het noodlijdende Toshiba de kosten verlagen. Ook wil het in Tokio gevestigde conglomeraat, met uiteenlopende activiteiten van de productie van gloeilampen tot kerncentrales, zich meer gaan richten op digitale technologie. Naar verwachting leidt de reorganisatie tot een eenmalig boekverlies van ongeveer 100 miljard yen, omgerekend 610 miljoen euro.

Toshiba werd vorig jaar overgenomen door een consortium onder leiding van Japan Industrial Partners en van de beurs afgehaald. Het bedrijf worstelt al jaren met misstappen van het management en schandalen. Toshiba betaalde in 2015 de grootste boete ooit voor het vervalsen van jaarrekeningen en moest vervolgens zijn kroonjuweel op het gebied van geheugenchips, Kioxia Holdings, verkopen om verliezen te dekken.

Meer uit Financieel

AI-chipbedrijf Nvidia hoger op Wall Street in aanloop cijfers

NEW YORK (ANP) - Nvidia, 's werelds belangrijkste producent van chips voor kunstmatige intelligentie (AI), stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York in aanloop naar de kwartaalcijfers die woensdag worden gepubliceerd. Verder zakte de toonaangevende Dow-Jonesindex weer onder de 40.000 punten, na vrijdag voor het eerst boven die symbolische puntengrens te zijn gesloten.

6 uur geleden
Laadpalenmaker Alfen heeft tijdelijke financieel directeur gevonden

ALMERE (ANP) - Alfen, producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet, heeft een tijdelijke financieel directeur gevonden. Onno Krap gaat vanaf dinsdag die functie op interim-basis vervullen bij het bedrijf dat dan op zoek gaat naar een vaste financieel directeur.

9 uur geleden
Besi koploper in AEX op kalme handelsdag, Ryanair lager

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag na een kalme handelsdag in verband met Pinksteren met een kleine plus gesloten. Chiptoeleverancier Besi was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak. In Dublin kwam luchtvaartmaatschappij Ryanair met cijfers. Het aandeel Ryanair ging daarop omlaag.

11 uur geleden
Prijzen van goud en koper naar recordniveaus

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De prijzen van goud en koper zijn maandag gestegen naar nieuwe recordniveaus. Bij goud speelde de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi een rol, want op de markt zijn er zorgen over meer instabiliteit in het Midden-Oosten door zijn overlijden bij een helikopterongeluk. Beleggers zoeken in onzekere tijden naar veilig geachte investeringen, zoals goud.

12 uur geleden
Order uit Saudi-Arabië voor 105 Airbus-vliegtuigen

JEDDAH (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus heeft een grote order ontvangen van de Saudische nationale luchtvaartmaatschappij Saudia. In totaal gaat het om 105 toestellen. Saudi-Arabië spreekt van de grootste vliegtuigorder in de geschiedenis van het land.

12 uur geleden
Alphabet bij winnaars Wall Street, Dow weer onder 40.000 punten

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet hoorde maandag bij de winnaars op Wall Street. Het Amerikaanse techconcern heeft aangekondigd 1 miljard euro te investeren in de uitbreiding van zijn belangrijkste datacentrum in Finland. De locatie is interessant voor Google door de gemakkelijke toegang tot groene energie. Het aandeel noteerde in de eerste handelsminuten in New York 0,8 procent hoger.

13 uur geleden
Tata akkoord met Britse netbeheerder over vergroenen staalproces

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Tata Steel heeft een deal gesloten met de Britse stroomnetbeheerder National Grid voor het bouwen van nieuwe energie-infrastructuur. Die is nodig om de vestiging in Port Talbot in Wales te vergroenen. Volgens het staalconcern gaat het om een belangrijke stap in de overschakeling van vervuilende hoogovens op een "ultramoderne" vlamboogoven.

14 uur geleden