Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toshiba daalt op Japanse beurs na wegstemmen voorzitter

Toshiba daalt op Japanse beurs na wegstemmen voorzitter

TOKIO (ANP) - Op de aandelenbeurs in Tokio was vrijdag een hoofdrol weggelegd voor Toshiba. Beleggers reageerden op het nieuws dat een meerderheid van de aandeelhouders tegen de herbenoeming van voorzitter Osamu Nagayama heeft gestemd. De algehele stemming op de Japanse markt was positief in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street, die volgden op een akkoord in Washington over een pakket van honderden miljarden dollars aan investeringen in infrastructuur van de Verenigde Staten.

De Nikkei in Tokio ging 0,7 procent hoger het weekeinde in op 29.066,18 punten. Toshiba zakte 0,7 procent. De positie van voorzitter Nagayama kwam deze maand al verder onder vuur te liggen nadat uit onderzoek bleek dat het Japanse technologie- en elektronicaconcern heeft samengespannen met de Japanse regering om activistische buitenlandse investeerders onder druk te zetten.

Andere technologiebedrijven werden juist hoger gezet in navolging van de koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. De Japanse chipbedrijven Advantest en Tokyo Electron wonnen tot 1,6 procent. Panasonic dikte 4,5 procent aan. Uit documenten van het Japanse technologiebedrijf bleek dat het concern zijn hele belang in de Amerikaanse maker van elektrische auto's Tesla vorig jaar heeft verkocht.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,2 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong klom 1,3 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,6 procent. In de Australische miljoenenstad Sydney gaan vanaf vrijdag enkele wijken een week in lockdown vanwege een uitbraak van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus.

Meer uit Financieel

Aandeel vrouwelijke ondernemers blijft steken, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal vrouwelijke ondernemers groeit nauwelijks door, zegt ABN AMRO in een nieuw rapport. Afgelopen jaren is hun aandeel blijven steken op 37 procent en ook de komende tien jaar dreigt dit te gebeuren. Volgens de onderzoekers kunnen banken en de overheid het aandeel vrouwen helpen vergroten door meer rekening te houden met de verschillende redenen waarom mannen en vrouwen een bedrijf starten.

10 minuten geleden
Consumentenvertrouwen neemt opnieuw licht af

DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van consumenten is in juni opnieuw een fractie gedaald ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In mei was ook al sprake van een lichte afname, na acht maanden waarin het consumentenvertrouwen juist verbeterde. Mensen waren deze maand net zo negatief over de economie als in mei, maar wel negatiever over de koopbereidheid.

17 minuten geleden
Werkloosheid daalt licht tot 3,6 procent

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in mei licht afgenomen ten opzichte van een maand eerder. In mei zat 3,6 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het werkloosheidspercentage schommelt volgens het CBS sinds de zomer van 2023 al rond de 3,6. In april liep de werkloosheid nog licht op tot 3,7 procent. Het aantal WW-uitkeringen nam in mei wel licht toe.

31 minuten geleden
Gemiddelde WOZ-waarde woningen stijgt met 3 procent

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde WOZ-waarde van een woning bedroeg aan het begin van dit jaar 379.000 euro. Dat is 3 procent meer dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

40 minuten geleden
Onderzoek: opkomst AI kan vooral bij banken veel banen verdringen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank Citigroup denkt dat kunstmatige intelligentie (AI) waarschijnlijk meer banen zal verdringen in de bankensector dan in welke andere sector dan ook. Maar er komen waarschijnlijk ook nieuwe banen voor in de plaats.

8 uur geleden
De Volksbank verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Utrecht

UTRECHT (ANP) - De Volksbank gaat verhuizen. De kantoren van het concern achter merken als SNS, ASN en RegioBank in Utrecht en Den Bosch worden komende jaren verplaatst naar nieuwe locaties in die steden, heeft de bank aangekondigd.

9 uur geleden
Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl stopt ermee na boete van ACM

DEN HAAG (ANP) - Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

10 uur geleden